Millî şair yazar eğitimci merhum Dilaver Cebeci üstadım Millî şair yazar eğitimci merhum Dilaver Cebeci üstadım
İstanbul ressamı Ali Balkan’ın, ‘Masallar Şehri İstanbul III. Sergisi’ açıldı. Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda açılan sergi, 17 Aralık’a kadar açık kalacak.

İstanbul ressamı Ali Balkan’ın vapurları şehir ile buluştu. Serginin açılışına iş dünyası ve sanatseverler ilgi gösterdi. Sanatseverler, İstanbul’un simgesi olan şehrin vapurlarını, Kız Kulesi’ni, Galata Kulesi’ni ve İstanbul siluetini ressamın kendine has yorumuyla görebilecek. Sergi, İstanbul’un dünü, bugünü ve geleceğine keyifli bir yolculuk yaptırıyor.

‘Sanat vapur içindir’ manifesto ile sergiye hazırlanan Ali Balkan, “Vapurlara şans verecek olan da sensin, benim. Bu da konuşarak, sosyal medyada yazarak olmaz. İstanbul kartı basacaksın ya da jeton atacaksın. Turnikeden geçeceksin. İnsan sevdiğine emek verir. En azından iş dönüşü ya da hafta sonu, ama genellikle de hiç de gerek yokken vapura bineceğiz ki sevgi emektir diyebilelim.” diyerek serginin ruhunu anlattı.

Serginin önemli bir sanat hadisesi olduğunu söyleyen sanat eleştirmeni Ümit Gezgin, “Türk resmi içinde, fantastik ögeden beslenen vapur söylemi, böylesine bir çoğullukta işlenmedi. Vapuru, sanatının merkezine alarak, bir İstanbul ütopyası kuran bir ressam gelmedi, gelemez de. Böylesine önemli bir sergi, sergi bitmeden mutlaka ziyaret edilmelidir.” dedi.

Editör: TE Bilisim