Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti
Yaşanmış bir hikayeden yola çıkılarak çekilen Selam Bahara Yolculuk filmi Cuma günü seyirciyle buluşacak. Film, kendini eğitime adamış öğretmenlerin hikayesini konu alıyor.

Yönetmenliğini Hamdi Alkan’ın yaptığı, başrollerinde Aslıhan Güner, Gürol Güngör, Merve Sevi ve Mert Yavuzcan ile Kırgız oyuncular Mıktıbek Apazov, Egemberdi Bekboliev, Nazira Aitbekova’nın yer aldığı Selam Bahara Yolculuk filmi 13 Mart Cuma günü sinemaseverlerle buluşacak.

Selam Bahara Yolculuk, Türkiye’den Kırgızistan’a gidip yepyeni, umut dolu bir hikaye yazmak isteyen bir öğretmenin yaşadığı zorlukları ve bu süreçte iç içe geçen hayatları konu alan bir dram filmi. Fedakarlık hamuru ile yoğrulmuş idealist bir öğretmenin Tanrı Dağları’nın eteklerinde verdiği mücadele, duygu dolu sahneler eşliğinde gözler önüne seriliyor.

OYUNCULAR ATA BİNME DERSİ ALDI

Büyük bir bölümü Tanrı Dağları’nın etekleri ve Isık Gölü civarında geçen filmin çekimlerinde 600’e yakın at kullanıldı. Mert Yavuzcan ve Gürol Güngör de ata binme dersi aldı. Çekimler boyunca150 kişilik teknik ekiple çalışıldı, 8 ton malzeme Türkiye’den çekimin yapıldığı ülkelere götürüldü.

FİLMİN HİKAYESİ

İsmail Öğretmen, kendini eğitime adamış gönül kahramanlarından biridir. Kırgızistan’da yepyeni ve umut dolu bir hikaye yazmak İsmail’in beklediği kadar kolay olmaz. İsmail Öğretmen ve eşi Sevgi Hanım, çıktıkları yoldan dönmez ve Tanrı Dağları’nın eteklerinde bu hikayeyi tamamlamak için canları pahasına bile olsa sonuna kadar mücadele ederler. Ancak mesele okul açmak olunca dünyanın en zor savaşına da hazırlıklı olmaları gerekir.

Editör: TE Bilisim