Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti
Sinemaseverler bu hafta 5 yeni film ile buluşuyor. Bir yerli ve 2 animasyon filmin vizyona girdiği 25 Ocak haftasının öne çıkan yapımı Şili’nin bir dönemini anlatan 'No'. Ülkeyi yöneten diktatör Augusto Pinochet iktidarının kaderini belirleyecek olan halk oylamasındaki süreci anlatan filmin yönetmen koltuğunda, Pablo Larrain oturuyor. En iyi Yabancı Dilde Oscar adaylığında son beşe kalmayı başaran 'No' da Gael García Bernal, Alfredo Castro, Richard Dreyfuss başrolleri paylaşıyor.

KAHRAMAN MAYMUN

Okyanustaki bir adada yaşayan maymun Marco, her ne kadar kendisini heyecan dolu maceraların başkahramanı olarak hayal ediyor olsa da, adada hiçbir serüven yaşayamamaktadır. Adada yaşayan güzeller güzeli bir maymun olan Lulu’nun kalbini de ancak bir kahramanlık yaparak kazanacağını düşünen Marco için aradığı fırsat hiç ummadığı bir anda çıkagelir. Jan Rahbek’in yönettiği ve Mille Lehfeldt, Toke Lars Bjarke, Rune Tolsgaard seslendirdiği animasyon film “Kahraman Maymun”, 100 salonda Türkçe dublajlı olarak çocuklar ile buluşmayı bekliyor.

ZARAFA

10 yaşındaki Maki ile Fransa kralına hediye olarak gönderilen öksüz Zürafa’nın ebedi dostluk hikâyesi. Hassan, Mısır kralı tarafından küçük öksüz Zürafa’yı Fransa’ya götürmekle görevlendirilir. Ama Maki, küçük Zürafa’nın annesine söz verdiğinden, hayatını riske atmak anlamına gelse de, Hassan’ın bu görevini yerine getirmesini önlemek, Zürafa’yı yeniden doğduğu topraklara götürmek için her şeyi göze alır. Remi Bezançon ve Jean Christophe Lie’ın yönettiği ve Burak Özçivit’in seslendirdiği “Zarafa”, 78 dakikalık Fransız yapımı bir animasyon film.

PARKER

Parker, imkânsız gibi görünen soygunları gerçekleştirme konusunda uzmandır. Büyük soyguna katılmayı reddedince soyguncular Parker’a cephe alırlar ve onu ıssız bir yolun ortasında bırakırlar. Çeteden intikam almaya and içen ve Palm Beach’e gelen Parker yeni tanıştığı Leslie’nin yardımıyla çetenin son soygunundan haberdar olur ve ganimetlere el koymak için plân yapıyor. Jason Statham, Jennifer Lopez ile Nick Nolte gibi güçlü oyuncuların rol aldığı “Parker”ı, Oscar ödüllü Taylor Hackford yönetti. Parker, ünlü romancı Donald E. Westlake’in soğukkanlı anti-kahramanını ilk defa beyazperdede izleyicilerin beğenisine sunuyor.

NO

1988’de Şili’nin başındaki diktatör Augusto Pinochet, uluslararası baskılar sonucunda başkanlık sürecine dair bir halk oylamasına gidiyor. Ülke, Pinochet'nin iktidarını sekiz yıl daha uzatmasına EVET veya HAYIR oyu verecek. HAYIR'cı muhalefet liderleri kampanyaları için genç ve başarılı bir reklamcı olan René Saavedra'yı kendileriyle çalışmaya ikna ediyor. Kısıtlı kaynaklardan ve diktatörün adamları tarafından izlenmelerinden dolayı meydana gelen bütün garipliklere rağmen, Saavedra ve takımı, seçimi kazanmak ve Şili'yi özgürlüğüne kavuşturmak için hem iktidarı hem de muhalefeti şaşırtan sıra dışı bir plan yapıyor. Şili’nin bir dönemini anlatan ‘No’nun yönetmen koltuğunda Pablo Larrain oturuyor. Başrolde ‘Paramparça Aşklar Köpekler’, ‘Motosiklet Günlüğü’, ‘Kötü Eğitim’ gibi filmlerdeki rolleriyle fark yaratan yakışıklı aktör Gael García Bernal, Alfredo Castro, Richard Dreyfuss rol alıyor. Şili’nin 2013 En İyi Yabancı Dilde Oscar adayı olan ‘No’ bu kategoride son beşe kalmayı başardı. Film aynı zamanda, Cannes Film Festivali Yönetmenlerin 15 Günü bölümünde “En İyi Film”, São Paulo ve Selanik Film Festivallerinden “İzleyici Ödülü”, Abu Dhabi Film Festivali’nde “En İyi Aktör” ve ülkemizde düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali’nde “En İyi Film” ve “En İyi Müzik” ödüllerine layık görülmüştü.

G.D.O. KARA KEDİ

Gürkan Güler, Balat’ın yerlisi. Anne ve babası rahmetli olmuş olan Gürkan’ın, kardeşleri Duran ve Orhan’dan başka kimsesi de yok. Üç kardeş babalarından kalan Balat’taki evlerinde bekâr hayatı yaşıyor. Gürkan, erken yaşta kardeşlerinin sorumluluğunu üstlendiği için evlenememiş. Gürkan ve Duran baba yadigarı ticari taksi ile dönüşümlü olarak taksicilik yaparken, en küçük kardeşleri Orhan ise tezgahta pilav satarak eve katkı sağlıyor. Üç kardeşin zor yaşam şartlarında ayakta kalmak için yaptığı mücadele mizahi bir üslup ile “G.D.O Kara Kedi”de anlatılıyor. Murat Aslan’ın kamerasından çıkan film de Şafak Sezer, Serkan Şengül, Volkan Başaran ile Seda Yıldız rol alıyor.

Editör: TE Bilisim