‘Dr. Sadık Ahmet’ kompozisyon yarışmasının sonuçları açıklandı ‘Dr. Sadık Ahmet’ kompozisyon yarışmasının sonuçları açıklandı
Usta tiyatro oyuncusu Sinan Bengier, tiyatrocu olmaya babasına borçlu olduğunu söyledi. Tiyatro oyuncusu Sinan Bengier, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Bahçeşehir öğrenci, öğretmen ve velileriyle buluştu. Okulun konferans salonunda öğrenci ve öğretmenlere 40 yıllık sanat hayatıyla ilgili bilgilendirme yapan Bengier, tiyatrocu olmaya babana borçlu olduğunu kaydetti.

    Babasına tiyatrocu olacağını söyleyince olumsuz tepki göstermediğini belirten usta oyuncu Benginer, 'Oğlum tiyatro ile mutlu olacaksan bu sanatı en güzel şekilde icra et' diyerek kendisine destek olduğunu söyledi. Babasının yıllar önce kendisine tiyatro ile buluşmaya verdiği desteği her zaman anlamlı bulduğunu anlatan tiyatrocu, günümüzde de tiyatroya ilgi gösteren kızına aynı desteği kendisinin vermeye devam ettiğini söyledi. Bengier sözlerini şöyle sürdürdü: "Günümüz çocukları tiyatroya çok yatkın. Yeter ki aileleri destek versin. Benim tiyatrocu olmama babam vesile oldu. Şimdi ben de kızımın arkasında durdum hep ve aynı desteği vererek mutlu olması için elimden geleni yapıyorum. Okullarımızda her türlü müzik ya da sanatsal eğitim veriliyor, ancak aileler sanata destek vermediğinde okulların da eli kolu bağlı kalıyor."

Ailelerin çocuklarını güzel sanatlarla tanışmasında magazin dünyasının kötü bir dünya göstermesinin etkisinin yüksek olduğunu belirten Bengier, bazen magazinciler tarafından bir sanatçının başka dünyaların birisimiymiş gibi gösterilmesinin gençlerin tiyatroya ve güzel sanatlara karşı yönelmesini azalttığını kaydetti. Bengier, "Bırakın çocuklarınız tiyatro ile uğraşmak istiyorlarsa uğraşsın. Siz sadece arkalarında olup destek verin. Çocuğunuz biz öldükten sonra 'Ya anne ya baba neden bana şunun için izin vermediniz' demesin. Bırakın bunu siz, biz yaşarken mutlu olduklarını yapsınlar. Yoksa ilerde bir gün karşınıza çıkıp 'Ya ben şimdi yaptığım mesleği değil de tiyatroyu yapsaydım daha mutlu olurdum' diyecekler. Uzun ve güzel yaşamanın anahtarı çok para kazanmak değil mutluluk, gülmek insanın içinin rahatlığıdır." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim