Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti
Tacikistan’da faaliyet gösteren Hacı Kemal Tacik-Türk Okulu öğrencileri, Kazakistan’da düzenlenen bilim olimpiyatlarında önemli başarıya imza attı. Öğrenciler, 1 altın ve 2 gümüş madalya kazanarak, takım olarak 2. sırayı aldı.
Kazakistan’daki olimpiyatlarda Tacikistan’ı temsil eden öğrenciler, Eğitim Bakanı Nuriddin Saidov tarafından kabul edildi. Bakan Saidov, öğrencileri olimpiyattaki başarılarından dolayı tebrik etti. Saidov, öğrencilere netbook hediye etti. Kabulde konuşan Bakan Saidov, önümüzdeki yıllarda olimpiyatlarda başarılı olan öğrencileri yurtdışına geziye göndereceklerini kayd etti. Bakan,madalya kazanan öğrencilerin ABD, İngiltere, Çin, Japonya, Hindistan gibi ülkelerde eğitim alması için seferber olacaklarını söyledi.
Bu arada Eğitim Bakanı Saidov, Hacı Kemal Tacik-Türk Okulu öğretmeni Sabri Zerentürk’e “iyi eğitimci” unvanı verilmesine yönelik kararı imzaladı.
Kazakistan’ın Almatı kentinde matematik, fizik ve bilgisayar dallarında düzenlenen 9. Uluslararası Zhautykov Olimpiyatları’na katılan Türk okulu öğrencisi Sadi Okilnazarzoda altın madalya kazanırken, diğer Türk okulu öğrencileri Musohon Mugayumhonov ile Abdulvosit Ismailov gümüş madalya kazandı. Hacı Kemal Tacik-Türk Okulu öğrencileri takım halinde de 2. oldular. Olimpiyatlara, 13 ülkeden 348 öğrenci katıldı.

Editör: TE Bilisim