Türk halklarının kökeni Türk halklarının kökeni
Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te geleneksel Türk Film Haftası düzenlenecek.
Türkiye’nin Taşkent Kültür ve Tanıtma Müşavirliği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek hafta çerçevesinde komedi ve aşk konulu 5 Türk filmi gösterilecek. Raddisson SAS Oteli’nde düzenlenecek haftada gösterilecek Türk filmleri, Özbekçe dublajla seyredilecek. 16-20 Ocak günleri arasında gerçekleştirilecek hafta süresince sunulacak filmler ücretsiz seyredilebilecek. Hafta dolayısıyla filmlerin gösterildiği otelde Türkiye’yi tanıtan stant da kurulacak. Filmleri seyretmeye gelen davetlilere Türkiye’yi tanıtan kitapçık ve broşürler dağıtılacak.
Türkiye’nin Taşkent Kültür ve Tanıtma Müşaviri Cihan Varlık, gösterilecek filmlerin Özbek insanının beğenebileceği türden olmasına özen gösterildiğini söyledi. Varlık, iki ülke arasında gelişen kültürel ilişkilerin bir göstergesi olan bu etkinliğin her yıl geleneksel olarak devam edeceğini belirtti.
Film haftası, yönetmenliğini Mustafa Şevki Doğan’ın yaptığı ve başrollerde Kenan İmirzalıoğlu'nun oynadığı 2006 yapımı ‘Son Osmanlı Yandım Ali’ filmin gösterilmesiyle başlayacak.

Editör: TE Bilisim