Latin harflerine geçiş Osmanlı döneminde başlamış! Latin harflerine geçiş Osmanlı döneminde başlamış!
Türkiye Engelsizler Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi (TEKSEM) oyuncuları, kendi yazdıkları “Adını Sen Koy” oyunuyla meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekmek için yola koyuldu. İlk olarak İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi'nde seyirciyle buluşan oyun, mayıs ayında Ordu, Trabzon ve Samsun, haziranda Rize ve Edirne’de sahnelenecek. Daha sonra 10 ili kapsayan turne, başka şehirlerle devam edecek.

Şifa Üniversitesi hastanelerinin ana sponsor olarak desteklediği oyun, çeşitli engellere sahip oyuncular tarafından sahneleniyor. Kuruculuğunu Gamze Elibol’un yaptığı ekip, sağlıklı yaşam ve meme kanseri konusunu gündeme taşıyor. Oyun, kendi halinde üç ev kadınının her gün yaptıkları ev işleri arasında kendilerini ziyaret ederek meme kanserinin önemini anlatmaya çalışan sağlık ekipleriyle yaşadıkları ilişkileri anlatıyor. Oyundan sonra TEKSEM’in faaliyetleri hakkında bilgi veren Elibol, engelli cihazı kullanmak zorunda kalan, maddi imkanı kısıtlı öğrenciler için tiyatro oyunlarının sponsor gelirleriyle bunları karşılayabilecekleri projeler hayata geçirdiklerini söyledi. 2001 yılından beri kendi yazdıkları oyunları sahneye koyduklarını belirten Elibol, engellilerin imajını değiştirmek için her yıl farklı projelerle seyirci karşısına çıktıklarını anlattı. Elibol, TEKSEM’in 2013 yılında 121 engelli ilköğretim okulu öğrencisine burs vererek, engellilerin eğitim seviyesini yükseltmeyi amaçladığını da kaydetti.

TEKSEM’in bu yılki projesine Şifa Üniversitesi hastanelerinin yanısıra Devlet Tiyatrosu Genel Müdürlüğü, Roche, Henkel, Teknosa, D’S Damat, Axa Sigorta, Koçtaş, Ulusoy, Tefal, Özel Okullar Birliği, Adel, Turkcell, Fiat ve HP gibi kurum ve kuruluşlar da destek sağlıyor.

Editör: TE Bilisim