Millî şair yazar eğitimci merhum Dilaver Cebeci üstadım Millî şair yazar eğitimci merhum Dilaver Cebeci üstadım
Rusya’nın başkenti Moskova Kent Hükümeti Sosyal Haklar Bakanı Vladimir Petrosyan, Rusya Federasyonu’nda faaliyet gösteren Türk-Rus Kültür Merkezi’nin kültür ve sanat etkinlikleriyle dünya barışına önemli katkı sağladığını söyledi.

Türk-Rus Kültür Merkezi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesi ile Moskova’da organize ettiği konserde konuşan Rus Bakan, bu tür etkinliklere büyük önem verdiklerini vurguladı. Petrosyan, “Bugünkü konser muhteşem. Türk-Rus Kültür Merkezi yıllık geleneksel 8 Mart konseri düzenledi. Rus kültür ve sanat adamlarıyla işbirliği içinde yapılan bu konseri destekliyoruz. Bakanlık yaptığım kurum da işbirliği içinde. Her zaman destek vereceğiz.” dedi.

TÜRK-RUS KÜLTÜR MERKEZİ DÜNYA BARIŞINI KORUYOR

Dünyada yaşanan savaş ve ihtilaflara dikkat çeken Rus bakan, “Türk-Rus Kültür Merkezi’nin organize ettiği etkinlikler barışa, dostluğa hizmet ediyor. Rusya’da faaliyet gösteren başka kültür merkezleri de bunu örnek almalı, böyle etkinlikler yapmalı. Bu etkinlikler ancak ve ancak halkların dostluğunu güçlendiriyor. Bugün dünyada barış tehlikede. Bu barışı korumamız lazım. İşte böyle sanat ve kültür etkinlikleri ile barışı koruyabiliriz. Gelecekte de Türk-Rus Kültür Merkezi ile böyle bir işbirliği yapmaya hazırız, kapımız her zaman açık.” şeklinde konuştu. Bakan Petrosyan 8 Mart vesilesiyle Türk kadınların da gününü kutladı.

TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİNİ GÜÇLENDİRİYORLAR

Moskova Sosyal Hakları Bakan Yardımcısı Tatyana Barsukova da, “Güzel, muhteşem etkinlik. Burada toplumun her kesiminden insan var. Akademisyenlerimiz, bakanlık çalışanlarımız, emekli vatandaşlarımız herkes burada. Türk-Rus Kültür Merkezi’nin düzenlediği bu tür etkinlikler ikili ilişkileri daha da güçlendiriyor. Eğer kendi vatanın hakkında iyi, olumlu şeyler düşünülmesini istiyorsan bu durumda başka ülkelerde mutlaka sosyal programları geliştirmen lazım. Türk-Rus Kültür Merkezi de bunu yapıyor. Bu arada saygıdeğer, hoş Türk kadınlarının bayramını kutlamak istiyorum! Ülkenizin ne kadar aydın olduğunu ve sizlerin ne kadar güzel olduğunuzu biliyoruz! Ama en önemlisi sizlere mutluluk, çocuklarınıza mutluluklar diliyoruz!” temennisinde bulundu.

Editör: TE Bilisim