Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti
Rusya’da faaliyet gösteren Türk-Rus Kültür Merkezi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesi ile başkent Moskova’da kadınlar için muhteşem bir konser düzenledi. Konserde Kızıl Ordu korosu, Rusya’nın ünlü sanat duayeni, SSCB Halk Sanatçısı İosif Kobzon, ünlü Sovyet ve Rus komedyen sanatçı Gennadi Hazanov ve diğer Rus sanatçılar sahne aldı.

Moskova Belediyesi’nin de katkıları ile Türk-Rus Kültür Merkezi’nin geleneksel 8 Mart konseri, Rusya Ordusu Korosu’nun ana binasında gerçekleştirildi. 800’den fazla kişinin katıldığı konsere çok sayıda Rus ve Türk kadın katıldı. Konsere Moskova Kent Hükümeti Sosyal Haklar Bakanı Vladimir Petrosyan, Bakan Yardımcısı Tatyana Barsukova, Rusya Ekonomi Kalkınma Bakanlığı Sendika Komitesi Başkanı Vladimir Popov, Rusya Türkiye İşadamları Derneği (RUTİD) Başkanı Esat Sarı, Türk diasporası ve Ruslar katıldı.

Konserde sahneye çıkan Kobzon kadınların bayramını kutladı ve Türk-Rus Kültür Merkezi’nin faaliyetlerini çok takdir ettiğini ifade etti. Kobzon, “Türk-Rus Kültür Merkezi çok faal çalışma yapıyor. Ben defalarca merkezin etkinliklerine katıldım. Her yıl merkez Rus kadınlarına bu güzel salonda muhteşem konser organize ediyor.” dedi. Kobzon daha sonra Sovyet ve Rus halk şarkılarını seslendirerek katılımcıları duygulandırdı.

ÜNLÜ KOMEDYEN: KADINLARI MUTLU ETMEK KOLAY, AMA PAHALI

Sahneye çıkan ünlü komedyen Hazanov katılımcıları gülmekten kırdı geçirdi. Uzun zamandır sahneye davet edilmediğini esprili şekilde “şikayet” eden komedyen, “İyi ki Türk-Rus Kültür Merkezi varmış.” dedi.

Espriler yaparak kadınları güldüren Hazanov, “Kadınların bayramı ve onları mutlu etmek önemli. Kadınları mutlu etmek kolay, ama pahalı.” diyerek salonu güldürdü.

Daha sonra Kızıl Ordu korosu İkinci Dünya Savaşı yıllarına ait şarkılar ve halk şarkıları söyledi. Koroya ait gençlerden oluşan sanatçılar Sovyet askeri üniformalarıyla hareketli danslar yaptı. Gençlerin Rus halk danslarını oynaması katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı.
Sahneye çıkan Moskova Sosyal Hakları Bakanı Petrosyan, Türk-Rus Kültür Merkezi’ne muhteşem konser için teşekkürlerini sundu. Merkez Genel Müdürü Güçtekin, Türk ve Rus kadınlarının bayramını kutladı.

TÜRK-RUS KÜLTÜR MERKEZİ RUS ÇOCUKLARA TELEVİZYON HEDİYE ETTİ

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Öksüz Çocuklara Yardım Vakfı Başkanı İraida Bahmina, merkezin her yıl geleneksel organize ettiği konserden çok memnun olduklarını dile getirdi. Bahmina, “Bugün ise merkez Rus öksüzlere, 12 nolu çocukevine televizyon hediye ederek onları mutlu etti. Dolayısıyla bizler için bugün çifte bayram. Türk kadınlarının da bayramını kutluyoruz. Artık onları kendimizden görüyoruz. Dostluk yapıyoruz ve onları çok seviyoruz.” dedi.

İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİNE BÜYÜK KATKI SAĞLANIYOR

Rusya Ekonomi Kalkınma Bakanlığı Sendika Komitesi Başkanı Popov, “Bu geleneksel konsere ilk kez katılmıyorum. Güzel organize edilen etkinliğe emekli dostlarımı da çağırdım. Onlar da çok memnun. Burada ilgi, sıcaklık çok güzel. Bu tür etkinlikler iki ülke işbirliğinin yararına. Çok sayıda Türk-Rus ortak evlilikler var. Rusya Devlet Başkanı da son Türkiye ziyaretinde ikili yakınlaşma adına bu tür temasların olması gerektiğini ifade etmişti. Tüm Türk kadınlarının da bayramını kutluyorum. Her zaman barış olsun. Türk Akımı’nı güzel inşa edelim.” diye güldü.

KOBZON’DAN TÜRK-RUS KÜLTÜR MERKEZİ’NE TEŞEKKÜR

SSCB Halk Sanatçısı İosif Kobzon, “Bizleri böyle bir güzel vesile ile güzel salonda buluşturduğu için Türk-Rus Kültür Merkezi’ne teşekkür ediyoruz. Bu güzel gelenek inanıyorum ki gelecekte de devam edecek. Başka ülkeler de bu işbirliği örnek almalı. Türk ve Rus kadınlarının bayramını da buradan kutluyorum! Yüce Allah’a dua ederek kadınlarımızın barış ve sevgi içinde yaşamasını arzu ediyoruz.” dedi.

Ünlü Sovyet ve Rus komedyen sanatçı Hazanov, “Bu salonda her zaman bayram havası var. Burası Rusya’nın kültür adası gibi. Bu etkinlik ikili ilişkileri güçlendiriyor. Sizlerle bile konuşurken bu güzel kadın bayram günü vesilesi ile, aklıma hep şu geliyor: 1,5 ay sonra nihayet Antalya’ya ne zaman gideceğim? Hayatımda hiç bir zaman Türk kadınlarının 8 Mart bayramını kutlamadım.” diyerek espri yaptı.

Editör: TE Bilisim