İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
"Sinemam ve Ben" adlı verdiği kitabının imza günü ve söyleşi için İzmir’e gelen meşhur Yeşilçam oyuncularından Türkan Şoray, sevenlerinin ilgisi karşısında gözyaşlarını tutamadı. Şoray, film müziklerinden oluşan bir albümün hazırlığı içinde olduğunu söyledi.

Türk sinemasının en önemli kadın oyuncularından Türkan Şoray, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin evsahipliğinde düzenlenen söyleşi ve imza gününde hayranlarıyla buluştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu’nun eşlik ettiği Şoray, İsmet İnönü Sanat Merkezi’ni dolduranların sevgi gösterileri karşısında duygulandı. Sinemam ve Ben adlı kitabını imzalamak için düzenlenen buluşmaya katılan Yeşilçam'ın Sultan'ı, İzmirlilerin ilgisinin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, “Halkın sevgisi benim için hava gibi, su gibi bir ihtiyaç. Sizin bu sevginizle sanki daha fazla yaşayacağım. Bu beni hayata bağlıyor. Allahım, bu ne kadar büyük bir ayrıcalık.” dedi. İzmir’in kendisi için çok özel bir şehir olduğunu ifade eden ünlü sanatçı, “Burası çok güzel bir yer. Yolda gelirken gördüğüm manzara beni çok etkiledi. Yağmurdan sonra denizin rengi ve üzerinde uçuşan martılarla rüya gibi bir kent burası.” şeklinde konuştu.

FİLM MÜZİKLERİNİ ALBÜMDE TOPLAYACAK

Bugüne kadar 220 filmde rol aldığını kaydeden Türkan Şoray, sevenleri için bir defaya mahsus olmak üzere albüm çıkarmayı düşündüğünü açıkladı. Unutulmaz film müzikleri “Sevemedim Kara Gözlüm” ve “İçin İçin Yanıyor” gibi şarkıları seslendireceği albümü için yapımcı firmayla görüştüklerini belirten Şoray, ne yazarlıkta ne şarkıcılıkta büyük iddialar içinde olduğunu, sadece kendisini sevenlerle bir şeyler paylaşmak istediğini söyledi. Söyleşinin ardından Şoray’ın sevenleri, kitabını imzalatmak ve kendisiyle fotoğraf çektirebilmek için yarıştı.

Editör: TE Bilisim