İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Türkiye'de bu hafta sonu sinemalarda Kaptan Amerika rüzgarı esti. Batman v Superman’den sonra yılın en çok beklenen diğer filmi “Captain America: Civil War” Kaptan Amerika Kahramanların Savaşı müthiş bir rakamla açıldı. Film, Türkiye'de bu hafta sonu sinemalarda 470.107 kişi tarafından izlendi.
Marvel’in çizgi dünyasındaki kahramanları karşı karşıya getiren film Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı’nda sinemaseverler Captan America ile Iron Man’in savaşını izliyor.
Daha önceki Avengers filminde zıt görüşlere sahip olan iki kahraman, o filmde de karşı karşıya gelmişti. Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı’nda ise devlet kontrolü kabul eden ile etmeyen iki grubun çatışmasını izliyoruz.

Anthony Russo ile Joe Russo’nun yönettiği “Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı” adlı filmde Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Don Cheadle, Jeremy Renner, Chadwick Boseman, Paul Bettany, Elizabeth Olsen, Paul Rudd, Martin Freeman ve Daniel Brühl gibi isimler oynuyor.

Marvel alemi için sivil savaş alarmı anlamına gelen “Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı”, süper kahramanları öykü evreninin en önemli konusunda karşı karşıya getiriyor.

Steve Rogers (Captain America), yeni kurduğu Yenilmezler takımı ile insanlığı korumaya çalışırken kendini İç Savaş’ın (Civil War) ortasında bulur. Takımı ile gittiği bir görev kötü sonuçlanınca devlet, hesap verme zorunluluğunun olacağı yeni bir sistem kurmak ister. Devletin takımı yönetme isteği üzerine, Yenilmezler takımında çatlaklar oluşur ve ikiye ayrılırlar. Böylece Yenilmezler’in devletten bağımsız ve özgür bir şekilde insanları korumasını isteyen Steve Rogers’ın takımı ile devleti destekleyen Tony Stark’ın (Iron Man) takımı arasında savaş başlar.

291 MİLYON DOLAR HASILAT

Film Türkiye ile birlikte dünyada da büyük ilgi gördü. 6 Mayıs tarihiyle birlikte Civil War, tüm dünyada sinema salonlarında gösterilmeye başlandı.

Boxofficemojo'nun verilerine göre filmin ilk günkü hasılatı 291 milyon dolar. Daha önceki Marvel filmi Avengers: Age of Ultron, toplamda 946 milyon dolar hasılat getirmişti. Sinema eleştirmenlerine göre Civil War, Age of Ultron'u geçecek.


KAPTAN AMERİKA: KAHRAMANLARIN SAVAŞI KADROSU

Paul Rudd – Scott Lang / Ant-Man
Scarlett Johansson – Natasha Romanoff / Black Widow
Chris Evans – Steve Rogers / Captain America
Tom Holland – Peter Parker / Spider-Man
Elizabeth Olsen – Wanda Maximoff / Scarlet Witch
Jeremy Renner – Clint Barton / Hawkeye
Robert Downey Jr. – Tony Stark / Iron Man
Sebastian Stan – Bucky Barnes / Winter Soldier
Emily VanCamp – Sharon Carter / Agent 13
Leslie Bibb – Christine Everhart (rumored)
Paul Bettany – Vision
Cihan

Editör: TE Bilisim