Latin harflerine geçiş Osmanlı döneminde başlamış! Latin harflerine geçiş Osmanlı döneminde başlamış!
Geleneksel Türkmen kültürünün en vazgeçilmez unsurlarından biri olan Ahalteke Atları adına düzenlenen At Bayramı, uluslararası fuar ile başladı. Her sene düzenli olarak Nisan ayının son Pazar günü kutlanan At Bayramı, son yıllarda daha görkemli bir şekilde kutlanıyor.
Dünyanın birçok ülkesinden misafir davet edilerek, düzenlenen At Bayramı etkinlikleri "Türkmen At Yetiştiriciliği ve Dünya Atçılık Sanatı" konulu Uluslararasi Bilim Konferansı ve fuar ile başladı. Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası'nın sergi merkezinden düzenlenen fuara, Türkiye başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden; Avrupa'dan Asya'ya kadar uzanan coğrafyada bulunan ve at yetiştiriciliği ve sanatı ile ilgilenen ülkelerden çok sayıda davetli katılıyor.
Türkmenistan'ın bütün üst düzey devlet yetkililerinin hazır bulunduğu fuara, Uluslararası Ahalteke Atçılık Birliği'nin toplantısı için gelen konuklar, Aşkabat'taki yabancı misyon şefleri, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı. Resmi heyet, fuara gelen bütün şirketler ile tek tek ilgilendi.
Son yıllarda Türkmenistan'ın ev sahipliğini yaptığı ettiği seçkin organizasyonların birine dönüşen At Bayramı etkinlikleri kapsamında Ahalteke Uluslararası Güzellik Yarışması ile en güzel at, en iyi at heykeli, en iyi halı işleme ve en iyi at resmi dallarında yarışmalar düzenlenecek.
Cihan

Editör: TE Bilisim