İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Ankara Uluslararası Film Festivali bu yıl 26. kez Ankaralı sinemaseverlerle buluşacak. 23 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde 'Aziz Nesin Emek Ödülü' Haluk Bilginer’e, 'Sanat Çınarı Ödülü' Jale Erzen’e, 'Kitle İletişim Ödülü' ise Fransız ve Alman Kültür Merkezleri’ne verilecek.

ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu’nda 19.30’da yapılacak festivalin açılış gecesinde, müzisyen Burhan Öçal yeni projesi Musica Kervansaray ile sahne alacak.

'DÜŞMAN BİZİZ'

Dünya Kitle İletişim Vakfı tarafından düzenlenen ve destekleyicileri arasında Çankaya Belediyesi’nin de bulunduğu festival boyunca, 'Düşman Biziz, Şüphe Altında Yaşam/Video Sanatı' sergisi de Çankaya Belediyesi Galeri Kara’da görülebilecek.

Sergi, Amerikalı bilgisayar uzmanı Edward Snowden’in gizli servislerle ilgili sızdırdığı gerçeklerden yola çıkarak, 'Biz düşman mıyız, kim neyi neden izliyor?' gibi soruları irdeleyen sergide, 8 farklı sanatçının perspektifinden video sanat örnekleri yer alacak.

FİLM, BELGESEL, SÖYLEŞİ, ATÖLYE

Festival boyunca gösterilecek film seçkisinde, dünya festivallerinin yanı sıra Berlin Uluslararası Film Festivali’nde ödül alan yapımlar ve yönetmenleri de yer alacak. 'Dünya Sinemasından Ödüllü Filmler', 'Uzun Beyaz Bulutun Ülkesinden', 'Oğuz Onaran’a Sevgiyle', 'Tanpınar Olsa Bu Filme Bayılırdı', 'Kristal Sınırlar', 'Panorama:Dünya Festivalleri', 'Yakından Bakış', 'Uzak Köşeler', 'Usta İşi' gibi bölümlerin yer alacağı festivalde, uzun ve kısa filmler, belgeseller gösterilirken yarışmalar, atölyeler ve söyleşiler de düzenlenecek.

ÇOCUKLARIN DA FESTİVALİ

Festivalde, mülteci çocuklardan sokak çocuklarına pek çok çocuk sinema ve yaratıcı drama ile tanıştırılacak. 23 Nisan heyecanını paylaşmak amacıyla, masalcı anlatımı ile çocuk filmleri gösterimleri de geniş yer alacak.

Çok sayıda sanatçı, yönetmen, akademisyen ve konuğu buluşturacak festivalin kapanış gecesi ise 2 Mayıs Cumartesi günü 19.30’da, Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu’nda gerçekleşecek. Vokal Su İdil ve Play Caz Grubu’nun performans sergileyeceği gecede ulusal uzun, kısa ve belgesel film yarışmalarında verilen ödüller sahiplerini bulacak.

Editör: TE Bilisim