Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti Ülkücü Yazar Savaş Erman, yeni kitabını Sabri Şenel’e hediye etti
16. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali’nin tarihi belli oldu. Sinemaseverlerin heyecanla beklediği festival, 17-22 Kasım 2015 arasında yapılacak. İzmir’in kesintisiz devam eden tek film festivaline müracaatlar devam ediyor. Animasyon, belgesel, deneysel ve kurmaca kategorilerinde yarışmak üzere, aralarında İran, Mısır, Almanya, Porto Riko ve İspanya'nın da bulunduğu 73 ülkeden, 700’den fazla film başvurdu.

Bu yıl daha fazla filmi, daha fazla seyirciye ulaştırmayı hedefleyen ekip, festival kapsamında yapılacak etkinliklerin ve film gösterimlerinin bütün şehre yayılması amacıyla yerel yönetimler ve üniversitelerle işbirliği için çalışmalarını sürdürüyor. Aralarında birçok ünlü oyuncunun da bulunduğu filmlerse ön jüri tarafından değerlendirilmeye başladı.

ULUSAL FİLMLERDE USTA OYUNCULAR

Ulusal daldaki başvurular arasında, ünlü isimlerin ve usta oyuncuların da rol aldığı birçok film bulunuyor. Ön jüri değerlendirmesinde olan filmlerde Berkan Şal, Tülin Özen, Mahir Günşiray, Ayşenil Şamlıoğlu, Reha Özcan, Zeyno Gönenç, Melih Çardak, İnanç Konukçu, Nazan Kesal, Öner Erkan, Pelinsu Pir, İrem Altuğ ve Orhan Aydın gibi birçok isim yer alıyor.

Editör: TE Bilisim