Millî şair yazar eğitimci merhum Dilaver Cebeci üstadım Millî şair yazar eğitimci merhum Dilaver Cebeci üstadım
Şiir elbette gönül inceliğidir; lakin her şeyden öte derdi bile incitmeden söyleme hassasiyetidir. Bursa’da Özel Nilüfer Rafet Kahraman Lisesi öğrencileri ile bir araya gelen Yağmur Dergisi yazarı 12 şair, gençlerle hasbihal etti, tabir yerindeyse mısraların gönlünü aldı.

Rafet Kahraman Lisesi Bademli Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, Yağmur Dergisi’nin şairleri Ahmet Metin Şahin, Hüseyin Kaya, Hasan Çağlayan, Kalender Yıldız, Yılmaz Yılmaz, Yaşar Beçene, Mustafa Oğuz, Bülent Gündoğan, Yusuf Gündüz, Ahmet Doğru, Kadir Erdal, Seyit Nurfethi Erkal katıldı. Sınıflara giren şairler söyleşi yaptı ve kitaplarını imzaladı.

“HANGİ KİTABI NE KADAR OKUDUĞUN DEĞİL, ‘NEDEN’ OKUNDUĞUN ÖNEMLİ”

“Kendi hayat maceranızı anlamlandırmaya yönelik okursanız, en inançsız bir insandan bile imana yönelik feyiz alırsınız” diyen Şair Seyit Nurfethi Erkal, meselenin bilmekle alakalı olmadığını, bilgi ile iletişim şeklinin önemli olduğunu dile getirdi. Hangi kitabın ne kadar okunduğundan ziyade, neden okunduğunun bilincinde olmak gerektiğini kaydetti. Kitap okuma alışkanlığı kazanmak için tavsiyeleri sorulması üzerine Erkal, insanın kitap okumayı hayati bir ihtiyaç olarak görmesi halinde zorlanmadan kitap okuyabileceğini vurguladı.

Nilüfer Lisesi Edebiyat Öğretmeni ve Yağmur Dergisi Şairlerinden Ziya Paşa Akyürek, Türkiye’nin dört bir yanından gelen ve Yağmur Dergisi başta olmak üzere edebiyat dergilerinde yazı yazan şairler ile öğrencileri buluşturduklarını dile getirdi. Akyürek, “Amacımız, Türk şiirinde öncü olan şairleri gençlerle tanıtmak ve böylece şiiri sevdirmektir. Şairlerimiz sınıflara girmekteler. Çocuklarla söyleşiler yapıyorlar. Ayrıca kitaplarını imzalıyorlar.” dedi.

Kaynak Yayınları Editörü Yılmaz Yılmaz ise yayınevi olarak her yıl 5 şiir kitabı basma geleneklerini sürdürdüklerini belirterek, şunları söyledi: “Sultanımız şiir yazmış, çiftçimiz şiir söylemiş, halkımız odalarda toplanıp şiir okumuş. Dolayısıyla bizim o şiir geleneğini tekrardan yaşatmamız gerekiyor. Bu noktada okullardaki arkadaşların teklifleri ile bu güzel organizasyonlar ortaya çıkıyor. Öğrencilere şiiri sevdirmeye çalışıyoruz. Zor bir uğraş, çünkü şiirin alıcısı az olduğu gibi okuyucusu ve ilgilisi de az.”

Yağmur Dergisi Editörü Yusuf Gündüz de, öğrencilerin ilgisine dikkat çekti. Gündüz, “Öğrenciler çok ilgili. Bu kadar şairini, Türkiye’nin farklı illerinden gelmelerinin farkındalar. İlgileri muhteşem. Şiire ilgi gösteren bu öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Çok da harika sorularla karşılaştığımızı söyleyebilirim.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim