İstanbul Kırım Derneği Atilla Yayım’ı konuk ediyor İstanbul Kırım Derneği Atilla Yayım’ı konuk ediyor
Yazarlar ve Sanatçılar Birliği (YAZSANBİR) yayın hayatına başladı. İlk Yayınlanan eser ise şair Alirıza Kaşıkçı’nın ‘Yitik Düşler Ülkesi’ oldu.

Kültür, sanat, edebiyat faaliyetleriyle adından söz ettiren YAZSANBİR, bundan sonraki dönemlerde üyelerinin eserlerini de çıkartacak. YAZSANBİR yayınlarından çıkan Şair Ali Rıza Kaçıkçı’nın ‘Yitik Düşler Ülkesi’ kitabının önsözünü tanınmış şairlerden Bestami Yazgan yazdı.

YAZSANBİR Başkanı Fırat Ensari, yaptığı açıklamada, bundan sonraki dönemlerde üyelerinin kitaplarını kendi yayınlarıyla çıkarmaya karar verdiklerini ifade etti. Türkiye'de yayıncılık konusunda şairlerin zorlandıklarını belirten Ensari, "Özellikle şiir kitaplarına yayıncılardan ilgi çok az. Ticari kaygıyla hareket ettiklerini görüyoruz. Bundan dolayı bu sorunu ortadan kaldırmak, şair ve yazarlar üyelerimize yardımcı olmak için YAZSANBİR Yayınları'nı kurduk. İlk kitap olarak da önemli şairimiz Alirıza Kaşıkçı’nın ‘Yitik Düşler Ülkesi’ eserini yayınladık. YAZSANBİR Yayınları, edebiyat dünyamıza hayırlı ve uğurlu olsun." 'Yitik Düşler Ülkesi' şiir kitabı, seçkin kitapevlerinden ve YAZSANBİR’den temin edilebilir.

Editör: TE Bilisim