Talat Ülker'den 'Nasihat' şiiri Talat Ülker'den 'Nasihat' şiiri
Yayıncılık alanında olduğu kadar sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkat çeken Zambak Yayınları, kendi bünyesinde kurduğu Zambak Çocuk Tiyatrosu ile yeniden Türkiye turnesine çıkıyor. Tiyatronun kuruluşunun 4. yılını kutlayan Zambak Yayınları, bu dönem 250 bin çocuğa daha ulaşmayı hedefliyor. Böylece oyunlarını toplam 750 bin öğrenci seyretmiş olacak.

Bugüne kadar aile bağları, saygılı ve çalışkan öğrenci olma gibi konuları işleyen oyunlarla toplam 500 bin öğrenciye ulaşıldı. Türkiye turuna çıkacak "Mikrobistan" isimli son oyunda, temizlik ve hijyen konuları ele alınıyor. İlköğretim 1 ve 2. sınıflara yönelik oyunla ilgili açıklama yapan Zambak Yayınları Kurumsal İletişim Müdürü Selahattin Özşen, temel değerlere öncelik verdiklerini söyledi. Müfredat ile uyumlu davrandıklarını vurgulayan Özşen, oyunun konunun uzmanları ile birlikte yazıldığına dikkat çekti.

Zambak'ın tiyatro gösterimleri Edirne'den başlayacak, diğer illerle devam edecek. Özellikle Güneydoğu'dan güzel tepkiler aldıklarını ifade eden Özşen, "Hiç tiyatronun girmediği yerler var. Hiç girmemiş okullar var. Oralardan güzel izlenimler alıyoruz. Bu bizim için sevinç kaynağı." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim