Gümüşhane Harşit’in Bahtı Kara Kızları Ve Gelinlerinin Acı Hikayesi! Gümüşhane Harşit’in Bahtı Kara Kızları Ve Gelinlerinin Acı Hikayesi!
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Esenler Belediyesi’nin düzenlediği sokak iftarına katıldı. Yaşanan terör olaylarının dış güçlerin oyunu olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, "Bu ülkede birlik ve dirlik bizi kuşattıkça bu ülke hiçbir şekilde bölünmez, dağılmaz, parçalanmaz, bu ülkenin insanına hiçbir şey olmaz." dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Esenler Belediyesi’nin Dörtyol Meydanı'nda düzenlediği sokak iftarına katıldı. Yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı iftarda vatandaşlar, ezanla birlikte oruçlarını açtı.

Numan Kurtulmuş, iftarın ardından gündeme dair açıklamalarda bulundu.

BİRİLERİ ARAMIZA FİTNE FESAT SOKUYOR

Ramazanın getirdiği birlik ve beraberlik ile ülkenin hiçbir şekilde bölünmeyeceğini dile getiren Kurtulmuş, "Bu ülkede bu sofralar kuruldukça, Ramazan'ın getirdiği birlik ve dirlik bizi kuşattıkça bu ülke hiçbir şekilde bölünmez, dağılmaz, parçalanmaz, bu ülkenin insanına hiçbir şey olmaz. Birileri bizlerin arasına fitne fesat sokmaya çalışıyor. Birileri mübarek Ramazan günlerinde bile bu ülkeyi terörle kuşatma altına almaya çalışıyor. Ama ne yaparlarsa yapsınlar boş. Bu ülkedeki insanları bu kadar ortak kültürü olan, ortak inançları olan, ortak değerleri insanları birbirinden ayırmak mümkün değil. Bu coğrafyada yaşayan herkes bütün farklılıklarına rağmen ramazan kültüründe bir araya geliyor. Bu millet, kıyamete kadar ramazanın bu iklimini yaşayacak. Ortak değerlerimizin, ortak inançlarımızın, birleştirdiği dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

YARIM YAMALAK BİR ÜLKE OLALIM İSTİYORLAR

Birilerinin terör fitnesini sokarak Türkiye’nin önünü kesmek istediğini belirten Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti: "Bu terör fitnesini, terör ateşini yakıyorlar ve niye Türkiye’nin önünü kesmek istiyorlar? Yapmak istedikleri şu; Terör sadece birkaç bin tane örgüt elemanından oluşan bir şey değil. Terör örgütlerinin arkasındaki içerdeki ve dışarıdaki odaklar, teröre verdikleri desteklerle siyasi desteklerle, siyasi desteklerle, istihbari desteklerle ve hatta silah destekleriyle biliyorlar ki Türkiye’yi yıkmaları mümkün değil. Türkiye’ye vakit kaybettirmek istiyorlar. Türkiye’de insanlar arasında huzursuzluk yaşansın istiyorlar. Türkiye’nin güçlü, yeniden büyük bir Türkiye olarak ayağa kalkmasının önüne geçmek istiyorlar. İstiyorlar ki Türkiye bütün kaynaklarını, bütün emeklerini, bütün gücünü bu meseleyle uğraşarak harcasın yarım yamalak ayakta kalan bir ülke olsun. Dışarıdan birileri bu ülkenin önüne çukur ve hendek kazmaya çalışıyor. Burada buna cevap veriyoruz. ‘Biz biriz, beraberiz, kardeşiz, aynı ümmetin, aynı memleketin çocuklarıyız’ diyoruz"

Yapılan iftarın ardından program, Kur’an-ı Kerim okunması ile devam etti. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, konuşmasının ardından Numan Kurtulmuş’a plaket takdim etti.Cihan

Editör: TE Bilisim