Abdülhamit'in Serveti Abdülhamit'in Serveti
Okmeydanı’nda Ahmet Nurol Bıyık’ın 650 gram altın alacağı için gittiği kuyumcu dükkanında, silahla vurulma ve linç edilme anı güvenlik kameraları tarafından saniye, saniye görüntülendi. Yaralı olarak gittiği hastanede 15 gün sonra hayatını kaybeden Ahmet Nurol Bıyık’a saldıran ve sorgularının ardından serbest kalanlar hakkında yeniden soruşturma başlatıldı.

Olay 7 Nisan 2016 günü Okmeydanı Hasköy Müverri Ali Caddesi üzerinde bir kuyumcu dükkanında meydana gelmişti. İddiaya göre altın toptancısı Ahmet Nurol Bıyık (50), 85 bin TL değerinde olan 650 gram altın alacağını tahsil etmek için S.E ve G.T’nin sahibi olduğu kuyumcu dükkanına gitti. Bıyık ile dükkan sahipleri arasında önce tartışma sonra kavga çıktı. Dükkan sahipleri ve çalışanları yalnız olan Bıyık’a saldırdı. Kavga sırasında Bıyık'a ait olan silah patladı. Kargaşa içinde Bıyık, sağ elinden ve karnından vuruldu. Yaralı durumda kendini dışarı atmak isteyen Bıyık’a saldırı dışarıda da devam etti. Kalabalık grup yaralı Bıyık’a linç edercesine saldırdı. Bıyık, önce Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ardından da Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Saldırganlar hastanede de Bıyık'ın yakınlarına da saldırdı.

GÜVENLİK KAMERALARI SANİYE, SANİYE KAYDETTİ
Olayla ilgili olarak kavgaya karıştığı için gözaltına alınan zanlılar, Bıyık’ın kendini vurduğunu öne sürdü. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelileri serbest kaldı. Bıyık’ın yakınları olayla ilgili kamera görüntülerini ele geçirdi. Avukatları aracılığıyla analiz edilen görüntülerde Bıyık’ın karşı taraftan bir kişinin silahı ateşlemesi sonucu vurulduğu anlaşıldı. Dükkanın güvenlik kamerası görüntülerinde Bıyık’ın kuyumcularla tartışması, kavgası, vurulma anı ve linç edilme anı saniye saniye görünüyor.
Görüntülerin ardından olayla ilgili yeniden soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Serbest kalan dükkan sahibi ve çalışanlarının ifadesine başvurulacağı belirtildi.

Emniyet Müdürlüğü'ne gelen Muhammet Bıyık, babasının uğradığı saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada “Onların çağırdığını söyledi. Alacağını vereceklerini düşündü. Böyle bir olayın başına geleceğini düşünmüyordu. Dükkana gittikten sonra aradan 15 dakika geçti. Birileri bana dedi ki, ‘ortalık karışık’. Ben de gittim. Babam kanlar içindeydi, vurulmuş, yatıyordu. ‘Olum buradan git seni de vuracaklar’ dedi. Olayın telaşıyla babamı oradan geçen bir taksiye bindirdim. Okmeydanı Hastanesi’ne götürdüm. O insanlar hastaneye kadar geldiler. Babamın gittiği servise kadar bastılar. Aşırı şekilde kan kaybetmesine sebep oldular. Babam güvenlik eksikliği nedeniyle Şişli Etfal Hastanesi’ne kaldırıldı. 15 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra vefat etti. Görüntüde açık ki tetiği çeken o dükkanın sahibi olduğu ve de zaten burada kurşunla yaralanmış ağır yaralı bir insana 8 – 9 kişi tarafından darp var. Dükkanlarını açıyorlar, ellerini kollarını sallayarak gezebiliyorlar ama ben kahvaltı edemiyorum, yemek yiyemiyorum çünkü babam toprağın altında. Bu insanlar istedikleri gibi yaşıyorlar. Umuyoruz ki adalet yerini bulur.” ifadelerini kullandı.
Cihan

Editör: TE Bilisim