CHP’li Özgür Özel’in “Arapça” açıklamasına tepkiler çığı gibi büyüyor! CHP’li Özgür Özel’in “Arapça” açıklamasına tepkiler çığı gibi büyüyor!
Ortadoğu’nun bugünkü hali ortada, bu tablo bile Atatürk’ün ne denli büyük işler yaptığının ispatıdır. Yani Osmanlı ya tasfiye edilecek bitirilecek ya da İngiliz- Fransız elinde kukla haçlı taşeronu halife ve padişah aynı Şerif Hüseyin modeli gibi vahhabi uydurulan farklı bir versiyon olacaktı. işte Ortadoğu yönetimlerinin hali ülkeler diktatörler elinde kan ağlıyor.Atatürk ve misyonunu anlayamayan çağı asla doğru okuyamaz. Bitmeyen emperyalist saldırılara karşı ülkeyi savunamaz! Bugünkü koltuk makam servet şöhret ve popüler oluşlarını.

Demokrasi ve Atatürk sayesinde elde edenlerin ona vefasızlığı hüzün vericidir. Cumhuriyete geçiş olmasa Abdülhamit’in torunu Ertuğrul bugün son padişahımızdı. Dün ve bugün ülkeye hizmet eden hiçbir lideri tanımayacaktık. Peygamberimiz yerine geçecek devlet başkanını kendisi bizzat belirlemedi istişareyi emir ve miras bıraktı. Hz Ebubekir istişare ile seçildi. Ülke idaresini kendi soyuna bırakmadı istese bunu yapamazmıydı, kim engel olabilirdi? İşte, istişare seçimdir insan iradesine saygıdır meşveret ortak akıl ortak irade ruhunu yansıtır. Mübarek dinimiz bir yönetim modeli önermez kurallar, ilkeler koyar. Hatta Habeş Kralına mektup yazan Peygamber efendimiz Krala Müslüman ol Ülkenin başında kal demiştir. Krallığa bile cevaz veren mübarek dinimiz Demokrasiye niçin karşı olsunki? İslam dini akıl dinidir. Allah bizi kendi ölçülerine uygun akıl bilim hukuk ve Demokrasi bayraktarı yapsın inşallah!Zira insanca yaşama Hakkı en çok gasbedilen İslam dünyasıdır. İslam dünyası gerçek Kuran indirilen din, akıl bilim hukuk ve Demokrasi ile ancak makus talihini yenebilir.Atatürk bu çığırı açtı biz de bunu geliştirip ülkemize ve insanlığa kurtuluş umudu olalım.
Sabri Şenel

Editör: TE Bilisim