Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin ilk defa çok yüksek bir cari açık problemini krize dönüştürmeden çözdüğünü söyledi. Şimşek, "Türkiye bunu kendi aldığı tedbirlerle ve kararlarla kontrol altına aldı.” dedi.

        Gelir İdaresi Başkanlığı’nın Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesinde bulunan Ela Quality Hotel’de düzenlediği yıllık değerlendirme ve hedef toplantısı başladı. Üç gün sürecek toplantının açılışına Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanı sıra Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ve Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci de katıldı.

        Toplantının açılışında konuşan Bakan Şimşek, 2012’nin hem küresel açıdan hem de Türkiye açısından sıkıntılı bir yıl olduğunu söyledi.

        Şimşek, petrol fiyatlarının yüksek seyrettiği, Avro bölgesinin krizde bulunduğu, jeopolitik sıkıntıların yaşandığı bir ortamda Türkiye’nin temel alanlarda başarılı olduğunu kaydetti. Son 44 yılın en düşük enflasyonunun geçen sene gerçekleştiğine dikkat çeken Şimşek, "Türkiye ilk defa çok yüksek bir cari açık problemini krize dönüştürmeden yönetti. Kendi aldığı tedbirlerle kararlarla kontrol altına aldı. Kökünden çözmedik ama kontrol edilebilir, yönetilebilir bir noktaya çektik. Cari açık gibi problemleri temelden çözecek yapısal reformları da uygulamaya koyduk. Orta ve uzun vadeli bir perspektifle bunu da başaracağız.” diye konuştu.

        Bunlarla da kalmayarak Türkiye’nin işsizliği azalttığını ifade eden Bakan Şimşek, geçen yıl 700 bine yakın kişiye iş imkânı sağladıklarını dile getirdi. Kamu borçlarını da azalttıklarını vurgulayan Şimşek, öngörülen hedeflerden daha iyi bir potansiyel ortaya koyduklarının altını çizdi.

        "75 MİLYONUN HAKKINI VE HUKUKUNU KORUMAK İÇİN ÇABALIYORUZ"

        75 milyonun hakkını ve hukukunu korumak için çabaladıklarını söyleyen Şimşek, vatandaştan alınan vergilerin hizmetlerle tekrar vatandaşa iade edildiğini anlattı. Özellikle eğitim ve sağlığa yatırım yaptıklarını ifade eden Şimşek, bu ülkenin insanına yapılan yatırımın daha önemli olduğunu vurguladı.

        Ödemeleri kolaylaştırmak ve hızlandırmak için vatandaşın ayağına kadar gidileceğini dile getiren Bakan Şimşek, Gelir İdaresi'ne bağlı banka sayılarını ve SMS hizmetlerini arttıracaklarını kaydetti.

        Son yıllarda bütçe performansında dünyaya karşılaştırıldığında çok iyi bir noktada olduklarını kaydeden Şimşek, “Kamu borç sorununda artık Türkiye’nin ismi dahi zikredilmiyor. Türkiye öyle bir noktadaki en sağlam, en istikrarlı, en güvenilir ülkelerden biri olarak görülüyor. Bunlar kolay kazanılmadı. Bu kazanımları bizim korumamız lazım. İlave çabalarımız gerekiyor.” dedi.
Editör: TE Bilisim