MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Manisalılar, 2002 yılı milletvekilliği genel seçiminde aday olduğu partisi üç milletvekili çıkaracak oyu almasına rağmen yüzde 10 barajını geçemediği için TBMM’ye gidemeyen Manisa Barosu eski Başkanı Zeynel Balkız, 13 yıl aradan sonra Ankara’ya gönderdi. Siyasete ara vermiş olan Balkız, bu arada iki dönem Manisa Barosu başkanlığı yaptı. Manisa’daki seçmen tabanından gelen istek doğrultusunda 2015 genel seçimi için bu sefer MHP’den 2. sıra adayı oldu ve kesin olmayan sonuçlara göre kazandı.

Politik hayatta geçmişe dayalı bir çizgisi olduğunu dile getiren Zeynel Balkız, “2002 yılında da ön seçim birincisi olarak milletvekili adayıydım ve girdiğimiz seçimde Manisa seçim bölgesinde, o gün 137 bin oy ile üç milletvekili çıkaracak bir güce sahiptik ancak yüzde 9,8 baraj altında kaldık ve milletvekili olamamıştım. Aradan geçen süre içerisinde bizim için tabii milletvekili olma isteği de muhakkak olmazsa olmaz bir şeyden ibaret değildi. Bu millete hizmet anlamında düşündüğümüz bir yol veya vasıta idi ve politik çalışmalara ara vererek, iki dönem de Manisa Barosu Başkanlığı yaptım ancak bu dönemde Manisa’daki seçmen tabanından gelen arzu ve istek doğrultusunda 2015 seçimleri için yeniden aday olma durumumuz söz konusu oldu ve MHP sıralarında girdiğimiz seçimde iki milletvekili çıkarmış olduk.” dedi.

'SİYASETÇİ SORUMLULUKTAN KAÇMAK YERİNE, GERÇEKLERLE YÜZLEŞEREK SORUNLARI AŞMALIDIR'

Balkız, bu seçim sonuçlarının kendileri için arzu edilen bir başarı olmadığını ve hedefledikleri neticenin altında bir sonuç olduğunu kaydetti: “Ancak bu konuda farklı bahaneler yerine, özellikle bir özeleştiri yaparak hem kişisel hem teşkilat anlamında ciddi ve sağlıklı bir özeleştiri ile doğru yolu bulmak ve halk ile bütünleşmenin yollarını aramak gerekiyor. Bir siyasinin yapacağı şey, sorumluluğu üzerinden atmak veya farklı bahaneler bularak sorumluluğun altından kaçmak değil, gerçeklerle her zaman için yüzleşerek sorunları aşmak olmalıdır. MHP’nin ve Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin bu kadar büyük hizmetleri ve katkılarına rağmen elde edilen başarı, hedeflenen başarı grafiği ile uyuşmamaktadır. Bu nedenle şu an için özeleştiri zaruridir. Burada varmak isteğimiz hedef, bir defa halk ile bütünleşmek ve halkın dilinden konuşmak, halkı iyi anlamak olmalıdır, olacaktır. Bugünden itibaren de ben şahsım ve MHP teşkilatı, bu özeleştiriyi yaparak yoluna devam edecektir.” diye konuştu.

'HERKES KENDİ POLİTİK PROGRAMINI MUHAFAZA ETMEK KAYDIYLA HİZMETTE BİRLEŞMELİDİR'

Bu seçimin bir veya belki pek çok sonucu olduğuna değinen Balkız, “Biz özellikle kendimiz açısından çıkardığımız sonucu söylemek isteriz. Halkı daha iyi anlamamız gerekiyor ve ayrıca bütün siyasi partiler için geçerli olan bir hedef veya sonuç ise bu tarihten itibaren Türkiye’nin beklediği yepyeni dildir, politik dildir. Artık propaganda dönemi bitti, siyasi parti yarışı bitti. Şu anda halk hizmet bekliyor. Türkiye’nin sanayicisinin, üreticisinin, emeklisinin, dulunun, yetiminin beklentilerini karşılayacak olan bir sağduyulu yaklaşım ve iyi niyetli çaba bekliyor. Herkes kendi politik programını muhafaza etmek kaydıyla hizmette birleşmelidir. Biz öncelikle Türkiye’de yeni bir hükümet şekillenmesi içerisinde kendi ilkelerimiz doğrultusunda ve ilkelerimizden taviz vermeden Türkiye’nin elbette ciddi anlamda bir kaosa girmeden ve bu koalisyon beklentilerini çok kolay aşacak bir platforma kavuşmasını isteriz. Manisa açısından da düşündüğümüzde elbette Manisa’ya hizmet ön plandadır. Gerek Büyükşehir ve diğer belediyelerin birlikte çalışma mecburiyeti ve isteği gerekse belediye ile hükümet, TBMM’nin hizmet anlamındaki işbirliği ve katkı isteği süreci şu andan itibaren başlamalıdır. Halkın beklediği de budur, problemlerin çözülmesi ve hizmet kalitesinin arttırılmasıdır. Herkesi bu konuda sağduyulu olmaya davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim