"Nasreddin Hoca'nın iki karısı varmış. Bir gün birini bir kenara çekip kendisine mavi bir boncuk vermiş."Al bunu sakla sakın ortağına bir şey söyleme" demiş. Bir başka zamanda ötekine de bir mavi boncuk verip aynı şeyi söylemiş. Bir gün kadınlar, Nasreddin Hocanın hangisini daha çok sevdiği hususunda bahse ve münakaşaya girmişler. Anlaşamayınca, meseleyi Nasreddin Hoca'ya sormuşlar."Hangimizi daha çok seviyorsun?" Hoca ikisine de manalı manalı bakarak:"Mavi boncuk kimdeyse onu" demiş."

O hesap, başta Cumhurbaşkanı görünümlü Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan görünümlü Ahmet Davutoğlu, AKP'li bakanlar herkese mavi boncuk dağıtma yarışına girdiler. ABD'ye, PKK'ya, Peşmerge'ye, PYD'ye, IŞİD'e ve Türk milletine ayrı ayrı mavi boncuk dağıtıyorlar. Bunlardan birisi  "Hangimizi daha çok seviyorsun" diye sorarsa Nasrettin Hoca gibi "Mavi boncuk kimdeyse onu" diye cevap veriyorlar. Uygulamalarıyla ve diğerlerine yaptıkları muamelerle Türk milletini sevmedikleri bir gerçektir. Türk milleti onlar seçim sadece seçimlerde kendilerini iktidarda tutan bir yığın olarak görülmektedir.

Ama ABD, PKK, Peşmerge bunlar için küresel hedeflerde yol arkadaşı, IŞİD ise Suriye'de Beşar Esad'ı devirmek için besledikleri eli kanlı taşeron örgüttü. Kaldı ki bugün "Türk milleti diye bir şey yok" diyen birisi Cumhurbaşkanı sıfatıyla Türkiye'nin başındadır. Türk milletinin varlığını bile kabul etmemiş bir zihniyet, Türk milletine mavi boncuk verse ne olur, vermese ne olur?

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı görünümlü bu şahıs "Son günlerde bir şeyler dolaşmaya başladı. Nedir o? PYD'ye silah desteği vermek ve PYD'ye verilecek silah desteğiyle IŞİD'e karşı burada bir cephe oluşturmak. Tamam da PYD şu anda bizim için PKK ile eştir, o da bir terör örgütüdür. Bir terör örgütüne kalkıp da bize dost olan NATO'da beraber olduğumuz Amerika'nın böyle bir desteği, açıktan açığa söyleyerek bizden 'evet' ifadesini, yaklaşımını beklemesi çok çok yanlış olur, böyle bir şeyi bizden beklemesi mümkün değil, böyle bir şeye de biz 'evet' diyemeyiz." açıklaması yapmıştı. Bu açıklamasından hemen sonra da ne dedi  biliyor musunuz? 

Aynen şunu dedi : "Peşmergenin Kobani'ye geçişiyle ilgili Obama ile görüşmemizde kendilerine bu teklifi zaten ben yapmıştım"

Peşmerge Kobani'ye PKK'ya yardım etmeye gidiyor, AKP hükümeti bunun  için Peşmerge sürüsüne koridor açma kararı alıyor, Cumhurbaşkanı görünümlü muhteremde "Bu teklifi Obama'ya ben yaptım" diye hava atmaya çalışıyor.

BOP Eşbaşkanı olarak amirine ABD ve İsrail'in hedeflerinde başarılı olması için tekliflerde bulunmuş olabilirsin de, ilk söylediğin sözleri nereye koyacağız?

"PYD'ye silah yardımını kabul etmeyiz" diyen ama PKK'nın hamisi olan Barzani'ye silah yardımını yapan birisi olarak sizde tedavi edilmesi gereken hastalık nedir acaba?

Obama'nın bir telefonuyla söylediği her şeyi yutanlar, bu ABD 17-25 Aralık operasyonlarında sizi devirmek için darbe yapıyordu hani , ne oldu bu söylemlerinize? Birçok ahmak kandırmış olabilirsiniz de, akıl sahipleri sizden cevap bekliyor. Hadi cevap verin.

Ey Recep Tayyip Erdoğan, 2007 yılında Barzani'den için "Kabile şefleriyle görüşmem" diyen sen değil miydin? 

Ondan sonra Erbil'de onunla sazlı sözlü ortamda bulunma, Diyarbakır'da başını temizleme ve şimdi Barzani'nin it sürüsüne koridor açma noktasına nasıl geldiniz ve "Obama'ya bu teklifi ben yaptım" diye nasıl övünebiliyorsun?

Her fırsatta "Kürdistan'a selam olsun" diyen birisi olarak "Bana verilen görev Kürdistan'ı kurmaktır" diye niçin çıkıp, Türk milletine açıklama yapmıyorsun. Mavi boncuk dağıtarak nereye kadar gideceksin ey Tayyip?

Yahu adam anlık, saniyelik, günlük bu kadar değişime uğrar mı?

Siyasi ikiyüzlülüğün, siyasi yalanların, Türk milletine ihanetlerin "U" dönüşü diye hafifletilmeye çalışıldığı bu ülke Recep Tayyip Erdoğan ve onun kontrolündeki AKP hükümeti sayesinde kim ne söylerse söylesin felakete doğru sürüklenmektedir. Yaşananları her gün ekranlarda izleyip "Türkiye'de her şey güllük gülistanlık" diyebilecek akıl sahibi var mıdır?

Türk milleti, AKP'nin sana verdiği mavi boncukları iade etme vakti gelmedi mi? Mavi Boncuk içinde sırıtan şeytanı daha göremedin mi?