İtiraf ediyorum meğerse kürtmüşüm! İtiraf ediyorum meğerse kürtmüşüm!
İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Gaziantep Şubesi, geçtiğimiz Ağustos ayında Suriyeli kiracının ev sahibini öldürmesi sonucu şehirde çıkan olayların namus yüzünden değil, kira yüzünden çıktığını açıkladı.

MAZLUMDER Gaziantep Şubesi, 11.08.2014 tarihinde ev sahibi Hıdır Çalar ile Suriye uyruklu kiracıları arasında kira yüzünden başlayan tartışma sonucu şehirde çıkan olaylarla ilgili yaptığı araştırmayı paylaştı. MAZLUMDER Gaziantep Şube Başkanı Sabri Sayan, kiracı Suriye uyruklu vatandaşın ev sahibi maktul Hıdır Çalar’ı çeşitli yerlerinden bıçaklamak suretiyle olay meydana geldiğini söyledi.

Meydana gelen öldürme olayının ardından şehirde meydana gelen sosyal olaylarda Suriye uyruklu vatandaşların can ve mallarına saldırılar olduğunu hatırlatan Sayan, çok sayıda Suriyeli mültecinin bu olaylarda yaralandığına dikkat çekti. Konuyla ilgili detaylı incelemeler sonucunda olayın namus meselesi yüzünden çıkmadığını belirten Sayan, olayın kira yüzünden çıktığını belirtti.

Sayan, “Olayın hemen ardından halk arasında yayılan öldürme olayının bir namus meselesi olduğu müteveffanın Suriyeli kiracılara 'Ya para ver yada eşini ver' şeklinde yayılan dedikodular gerçeği yansıtmamaktadır. İlimizde yaşanan sosyal patlamanın nedenleri raporumuzda ayrıntılı yer almaktadır. Öldürme olayının sosyal olayların başlaması için bir neden olduğu ve art niyetli kişiler tarafından bir malzeme haline getirilerek çok iyi kullanıldığı ortaya çıkmıştır.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim