Özgür Özel Yanlış Düşünüyorsunuz, Kutsal Olan Arapça Değil, Dinimizdir Özgür Özel Yanlış Düşünüyorsunuz, Kutsal Olan Arapça Değil, Dinimizdir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret suçundan tutuklanan 16 yaşındaki lise öğrencisi M.E.A. Konya 2. Sulh Ceza Hakimi'nin verdiği tahliye kararı sonrası öğle saatlerinde cezaevinden çıktı. Konya E Tipi Kapalı Cezaevi önünde annesi Nazmiye Gök, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, partililer ve arkadaşları tarafından karşılanan M.E.A, burada yaptığı açıklamada ailesini, okulunu ve arkadaşlarını özlediğini belirtti ve özgürlüğüne kavuştuğu için mutlu olduğunu söyledi. M.E.A cezaevinde en çok neyi özledin sorunu 'Annemin yaptığı pilavı' şeklinde cevapladı.

Konya 2. Sulh Ceza Hakimi, cumhurbaşkanına hakaret gerekçesiyle 1. Sulh Ceza Hakimi Nayim Durak tarafından tutuklanan M.E.A'nın tutukluluğuna yapılan itirazı değerlendirerek bu sabah tahliye kararı verdi. Öğle saatlerinde tutuklu bulunduğu cezaevinden çıkarılan M.E.A, annesi, dedesi ve arkadaşları tarafından karşılandı. Cezaevi önünde oğluna sarılan ve sevinç gözyaşı döken anne Nazmiye Gök, oğlu M.E.A. ile gurur duyduğunu söyledi. Olaya ilgi gösteren herkese teşekkür eden Nazmiye Gök, "CHP Gençlik Kolları, Kadın Kolları herkes yanımızda oldu. Türkiye yanımızda oldu. Herkese teşekkür ediyorum. Çocukların yeri cezaevi değil. Onların okul sıralarında oturması lazım. Üç gündür ağlamıyorum. Şu an sevinçten ağlıyorum. Ben çocuğumdan utanmıyorum. Gurur duyuyorum.'' dedi.

M.E.A daha sonra konvoy eşliğinde dedesi Mehmet Emin Akkavim'in evine gitti. M.E.A.'yi burada da yakınları ve komşuları, sevinçle karşıladı. Eve girdiğinde dedesi, annesi ve arkadaşlarıyla tekrar kucaklaşan M.E.A, tahliye olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi. M.E.A, 'nasıl gözaltına alındığı' sorusunu "Polisler okuluma geldi. Ben dersteydim. Çağırdılar. Polislerle beraber okuldan çıktık. Bunlar kimsenin yaşamak isteyeceği şeyler değil." şeklinde cevaplandırdı. Çarşamba gününden bu yana yaşadığı süreçte kendisine destek olan başta ailesi olmak üzere herkese teşekkür eden M.E.A., "Benim yerim hapishaneler değil. Okul sıralarıdır." dedi. Cezaevinde neler düşündüğünün sorulması üzerine M.E.A., "Yapılan haksızlıkları düşündüm. Geçen sene 1 Mart'ta 'Bağımsız adalet istiyoruz' demiştik. İnşallah biz inşa edeceğiz." dedi.


'HAKİMİN YÜZÜNE BAKMAYA FIRSAT OLMADI'
Tutuklandığı yargılama sırasında Hakim Nayim Durak'ın tavrının nasıl olduğu sorusunu, "Mahkeme zaten en fazla 5 dakika sürmüştür. O nedenle yüzüne bile dikkat etme fırsatım olmadı. Tutuklama kararı çıktı." sözleriyle cevaplandıran MEA, 'Hakim ile aranda bir diyalog geçti mi?" sorusuna da "Yok" dedi. İçeride geçirdiği iki gün boyunca neyi özlediği sorulan MEA, cezaevinde yediği pilav için 'tadı tuzu yoktu' dedi ve annesinin pilavını özlediğini söyledi.


ANNESİ: ÇOCUKLARIN YERİ ORASI DEĞİL
Anne Nazmiye Gök ise sorular üzerine "Önce oğluma pilav yapacağım." dedi. Nazmiye Gök, ardından da "Çok mutluyum. Çocukların yeri orası değil. Çocuklar okulda derste olmalı." diye konuştu.






Editör: TE Bilisim