Gezi Parkı direnişleri ülkenin dört bir yanında tüm hızıyla devam ederken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yine aynı açıklamaları yaptı. Erdoğan’ın seyehatinden döndüğü gün, 6 gazete ağız birliği etmişçesine aynı manşetle çıkarak pişti oldu. Sabah, Habertürk, Star, Zaman, Yeni Şafak ve Türkiye gazeteleri ortak bir manşetle çıkarak, Türk basınında nadir görülen bir gelişmeye imza attı. Bugün Gazetesi ise aynı ifadeyi sürmanşetine taşıdı.

İŞTE O MANŞETLER

“DEMOKRATİK TALEPLERE CANIMIZ FEDA”

Başbakan Erdoğan, dün Kuzey Afrika’daki resmi ziyaretlerinin son gününde Tunus’ta beraberindeki gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Gezi Parkı direnişlerinin 10. gününde Türkiye’nin sıcak gündemini değerlendirdi ve ‘Gezi Parkı’ eylemleriyle ilgili “Samimi talepte bulunanlarla ortalığı birbirine karıştıranları birbirinden ayırmak gerekir. Bizim demokratik taleplere canımız feda.” dedi.

BUNU NASIL YORUMLAMAK LAZIM? BUNU NASIL YORUMLAMAK LAZIM?

“ÖZGÜR BASIN BU MU?”

Başbakan’ın sözleri 6 farklı gazetenin 1. sayfasından duyrulurken, manşetlerin aynı olması, “Başbakanlık talimat mı verdi yoksa spontane mi gelişti? Özgür basın bu mu, bu kadarı tesadüf mü?, Türk basınında manşet atabilecek editör mü tükendi?” şeklinde yorumlara yol açtı.

İŞTE O MANŞETLER



Editör: TE Bilisim