ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI ATATÜRK'ÜN BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLARI
Amerikalı aktör ve şarkıcı Steven Seagal bu akşam Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava sahnesinde vereceği konser öncesi basın toplantısı düzenledi. Türk müziğini çok sevdiğini ifade eden Seagal, "Sufi müziği ve Mevlana anlayışı üzerindeki tasavvuf müziğini de seviyorum" diye konuştu.

Usta oyuncu kökenlerinin Moğolistan'a dayandığını ve Türk olduğunu da söyledi.

Thunderbox Avrupa turnesi kapsamında İstanbul’a gelen ve bu bu akşam saat 21:30’da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde konser verecek Steven Seagal İstanbul’da Park Bosphorus Otel’de düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TASAVVUF MÜZİĞİNİ SEVİYORUM

Bu akşam 90 dakikalık bir repertuarla dinleyenlerin karşısına çıkacak Seagal, turnenin ruhani izler taşıdığını belirterek "My God’ parçasını örnek gösterdi. Seagal, "Bu parça şiddeti ve terörü eleştirmek için, bir arada ve sevgi içerisinde yaşamanın mümkün olacağını göstermek için yazıldı. O şarkı teması bütün turu kapsıyor" dedi. Türk müziğini çok sevdiğini ifade eden Seagal, "Geleneksel Türk müziğini çok iyi biliyorum ama özel bir isim söyleyemiyorum. Sufi müziği ve Mevlana anlayışı üzerindeki tasavvuf müziğini de seviyorum" diye konuştu.

SAHNEYİ FİLM SETLERİNE TERCİH ETTİ

Konserde yaşadığı heyecanı hiçbir yerde yaşamadığını ifade eden Seagal, Ağustos ayı sonunda "Foreign in Domestic" adında bir filme başlayacaklarını anlattı. Müziğindeki hoşgörü felsefesi ile rol aldığı aksiyon filmlerinde canlandırdığı karakterleri nasıl bağdaştırdığının sorulması üzerine Seagal, "Biz filmlerde sanatımızı konuşturuyoruz. Bunun için para alıyoruz. Ruhani dünyamızla, işimizi birbirinin dışında tutmak lazım" diye konuştu.

İFTAR ÇADIRINA GİDECEK

İstanbul dün akşam geldiğini anlatan Seagal, "Ramazan ayındayız. Şu anda İstanbul’u solumaya çalışıyorum" dedi. Seagal, dün akşam katıldığı iftarla ilgili görüşünün sorulması üzerine, "Ramazan en büyük dini deneyimlerden biri. Ben de bunun bir parçası olmaktan onur duydum" diye konuştu. Amerikalı şarkıcı, bu akşam da Beşiktaş Belediyesi’nin iftar çadırını ziyaret edecek.

TÜRK TARİHİNİ OKUDUM

Kendisinin Moğol asıllı olduğunu ifade eden Seagul, "Moğollor ve Türkler iç içe geçmiştir. Ben Moğol’um onun yanı sıra eşimin Tük tarafı da var" dedi. Türkiye’ye gelmeden önce araştırma yaptığını söyleyen Seagal, "Türk Tarihini Cengiz Han’dan itibaren okudum. Türkiye’ye Türk Tarihini, Osmanlı Tarihini okuyarak geldim" dedi

Editör: TE Bilisim