Habertürk'te konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım gündemdeki sosyal medya düzenlemesi ve Twitter ile Facebook'tan gelen tepkileri yorumladı.

Gezi Parkı protestolarında oynadığı rol ile gündeme gelen sosyal medya düzenlemesinin çerçevesini anlatan Binali Yıldırım amaçlarının kesinlikle sansür olmadığını tekrarladı. Büyük sosyal ağlarla işbirliği yapmaları gerektini vurgulayan Yıldırım Facebook ve Twitter'dan gelen yanıtları paylaştı.

FACEBOOK KULLANICI BİLGİLERİNİ DEVLETLE PAYLAŞIYOR MU?

Facebook kullanıcı bilgilerini paylaşıyor gibi bir algı oluştuğu için o açıklamayı yaptı. Ama ben şunu demek istemiştim. Facebook bizimle işbirliği yapıyor. Sanal suçlara karşı işbirliği yapıyor sadece. Çocuk pornografisi gibi durumlar olduğunda ciddi bir suç şüphesi varsa Facebook yardımcı oluyor. Bunu Youtube da yapıyor, Google da yapıyor. Twitter'ın da yapması lazım. Türkiye'de temsilcilik  açmalarını istedik. Bu kuruluşlar Türkiye'den ciddi para kazanıyorlar. Ama Türkiye'ye bir kuruş vergi ödemiyorlar. Böyle bir şey olabilir mi.

TWITTER DA İŞBİRLİĞİ YAPMAK ZORUNDA

İşbirliği yapmamaları gibi bir ihtimal yok. Bütün ülkelerde yapıyorlar bunu burada da yapacaklar. Bu ülkeyi üçüncü sınıf bir ülke gibi görmelerine hiç kimse müsade etmez. Bize şu ana kadar hiç bir gerekçe göstermediler. Twitter da ben işbirliği yapmayacağım demiyor. Sınırları ne olacak bunu soruyor. Şu twiti atan kimdir deyip ifade özgürlüğünü sınırlayacak bir talep olacak mı diye sorguluyor. Böyle bir şey yok.

BİZİ 3. DÜNYA ÜLKESİ GİBİ GÖREMEZLER

SOSYAL MEDYADA ÇOK PAYLAŞILAN VATAN DUASI SOSYAL MEDYADA ÇOK PAYLAŞILAN VATAN DUASI

Mesela ırkçılık bütün dünyada suçtur. Irkçı mesajları suç olarak kabül edip ilgili makamlarla işbirliği yapmak zorundalar. Bizim amacımız kismenin işini gücünü engellemek değil. İletişim de anayasal olarak güvence altındadır zaten. Türkiye bunları kabül etmiş bir ülkedir. Türkiye'nin üçüncü dünya ülkesi olmarak değerlendirilmesini kabül etmeyiz. Gelsinler burada ofis açsınlar, vergi versinler. Suç varsa kanunlarımıza göre üstünüzüe düşeni yapın diyoruz. Sosyal medya sorumsuz medya değil. Yasaklamalarla da bu işlerle mücadele edilmez. Sanal dünya yalan dünya değildir.




Editör: TE Bilisim