Gezi parkı direnişine destek verdiği için AKP ve medyasının hedef tahtasına koyduğu Can Dündar’ın da ”zorunlu izne çıkarıldığı” idddia edildi.

Medya kulislerine yansıyan bilgilere göre, AKP iktidarı, Can Ataklı’dan sonra Can Dündar’ın da ”süresiz izne çıkarılması” yönünde Demirören Grubu’na telkinde bulundu.

SON YAZISI 10 TEMMUZ'DA YAYINLANDI

Son olarak 10 Temmuz tarihinde Mısır’da yaşananları yerinde gözlemleyen ve gazetesine aktaran Dündar, o günden bu yana yazmadı. Mısır’daki gelişmeleri aktardığı yazı dizisin altına ”İzninizle yarım kalan tatilime devam edeceğim. Dönüşte devam etmek ümidiyle…” yazan Dündar, ”dönemeyeceği” kaygısını taşıdığını da satırlara yansıtmış oldu.


MİLLİYET CAN DÜNDAR'I NURAY MERT TAKTİĞİYLE GÖNDERECEK

ATV'nin Yalnız Kurt dizisinde olay PKK ve Abdullah Öcalan sahnesi! ATV'nin Yalnız Kurt dizisinde olay PKK ve Abdullah Öcalan sahnesi!

Milliyet kulislerinde dolaşımda olan bilgiye göre, Can Dündar’ın izni ”süresiz”e dönecek. Can Dündar, Vatan Yazarı Can Ataklı’ya yapıldığı gibi uzun süre köşesinden uzak tutulacak. Daha sonra ise gazeteyle ilişkisi kesilecek. Milliyet aynı taktiği daha önce Nuray Mert için de devereye sokmuştu.

GEZİ OLAYLARINDAKİ SÖZLERİ

Can Dündar'ın başını yakan, Gezi Parkı'na müdahale sırasında olaylar çıkınca Halk TV yayınına bağlanarak yaptığı konuşma oldu. Dündar o geceki yayınında 'habercilik' sınırlarının dışına taşmış ve abartılı bir anlatımla şunları demişti;

*Annelerin kucağından çocuklarını alıyorlar. Çocukların çığlıklarına tanık oluyorum. Bir katliam hazırlığı bu... Akıl alır gibi değil. Buna inanamıyorum.

*Gerçekten çok kötü şeyler olacak. Bunu başbakan göremiyorsa bizim birşeyler yapmamız lazım.

*Ben kaç yıldır gazetecilik yapıyorum bu kadar pervasızca yapılmış müdahale görmedim. Biraz önce Vali ile görüştüm "çaresizliğini söyledi'.



Editör: TE Bilisim