Sayın Akşener’in İl, ilçe teşkilatı açılışlarından dördü  bu hafta Uşak-Afyon ve Kütahya  olarak gerçekleşti. Uşak’ta ve Kütahya’da karşılamadan itibaren bulunan tanıdık arkadaşların yaptığı gözlemleri  kısaca aktarmaya çalışacağım.

Uşak açılışı hem hafta içi mesai ortasına hem de Cuma öncesi saatlere denk gelmesine rağmen, İYİ Parti teşkilatlarında inanılmaz bir heyecan ve  hazırlık ile Meral hanım Şeker fabrikasında karşılanır ve İyi partinin olduğu yere gelinir. Sağanak yağan ve durmak bilmeyen yağmura rağmen Meral Akşener kürsüye çıkar ve ilk 15 dakika şemsiyesiz konuşur; akabinde ise yedek elbise getirmediğini hastalığının daha tam iyileşmediğini belirterek bundan dolayı özür diler ve şemsiye  alır ve şemsiyesini kendisi tutar.  Konuşması bittikten sonra açılısı dualarla gerçekleştiren Aksener Genel başkan yardımcıları Koray Aydın ve Musavvat Dervişoğlu ile açılışı birlikte yapar . Devamında ise İl başkan odasında basının sorularını cevaplar. Bu arada gelen kadınlar teşkilatın en üstünde bulunan toplantı salonuna alınır. Tanıkların ve Uşak siyasetini iyi bilen dostların anlattığına göre yukarı çıkıldığında büyük şaşkınlık yaşarlar. Çünkü kırk elli kadınla oturup sohbet eder diye bir beklenti içinde olduklarını ancak yukarı çıktıklarında ise kadınların yoğunluğundan ayakta dahi duracak yer olmadığını kapalı, açık, ev hanımı, iş kadını, genç kız yüzlerce kadın Meral Akşener’i beklediğini görürler.Meral Akşener kadınlarla adeta bir ev sohbeti tarzında soru cevap sohbet eder. En son Esnaf ziyareti yapılır ve esnaf ziyareti yoğun yağmur nedeni ile kısa kesilir ve Banaz teşkilatının acılısına geçilir.


Banaz’da ise  partinin bulunduğu büyük caddenin adeta sağcısı solcusu Doğruyolcusu,Anaplısı, MHP lisi, CHP'lisi yüzlerce Banaz'lı ile dolu olduğunu bir şaşkınlıkta orada yasadıklarını ifade etti.

Uşak’taki programı yakından takip eden dostlarım yağmur ve Cuma olması ayrıca mesai saati olması her ne kadar büyük handikap olsa da insanların müthiş ilgisi olduğunu özellikle gözlemlediğini belirttiler. Ancak platform, ses düzeni ve STK'lara dönük çalışmaların ise  eksik ve yetersiz olduğunu da ayrıca belirttiler.

Kütahya gözlemleri ise yine Kütahya programını yakından takip eden dostların ifadesi ile; Nihat Kula ve mevcut İl başkanı Hürdoğan bey ve yönetiminin çok iyi hazırlandığını 2 bin davetiye bastırıldığı ve tüm partilere , iş dünyasına, stk lara ve kurumlara özel olarak davetiye gönderildiğini 20 bin el ilanı tek tek kadınlar tarafından dağıtılgını teşkilatın çok iyi hazırlandığını ses sistemi ve platformunda büyük olmamasına rağmen iyi seçildiğini ifade etti. Ayrıca esnaf gezisinin çok canlı geçtiğini ve kalabalığın adeta bir açılış değil de seçim dönemi mitinglerini andırdığını da özellikle ifade etti.

Uşak ve Kütahya teşkilatları  çok başarılı bir yönetim oluşturduğu ve özellikle toplumun farklı siyasi kesimlerinden,  farklı meslek gruplarından ve farklı yaş gruplarından başarılı sevilen insanların  bir araya getirildiği ve göz dolduran yönetimler olduğu gözlerden kaçmadı.


Sonuç olarak Meral hanım gittiği her şehre heyecan ve bir canlılık getirdiği teşkilatlarına ciddi bir moral motivasyon olduğu, özellikle kendi konuşmalarında ifade ettiği gibi koltuk değil ayakkabı eskiteceğini de hem teşkilatlarına hem de topluma göstermiş oldu.


Afyon ve Eskişehir programlarının da yine aynı şevk ve heyecanla geçtiğini yine gözlem yapan dostların anlattıklarından görebiliyoruz. İyi parti ve Meral Akşener’in Siyasete yeni bir heyecan yeni bir soluk getirdiği sahada çok aşikar görülebiliyor.


Sonuç olarak Meral Akşener il teşkilat açılışlarında hem partililere hem de esnaf ziyareti ve miting havasında geçen kalabalıklarla millete temas ettiği ve özellikle kadınlara ve gençlere dokunduğu ve toplumun bundan çok etkilendiği o gittikten sonra ki vatandaş yorumlarında açıkça hissediliyor.


Bu heyecan, canlılık ve konuşmalarında ki cesur iddialı söylemlerle devam ederse anketlerde de görüldüğü üzere İyi parti ve Meral Akşener’in seçmen nezdinde  her geçen gün oy artışını devam ettireceği anlaşılıyor.Eee Koltuk yerine Ayakkabı eskitmenin elbette bir siyasi  kazancı ve başarıya etkisi  olacaktır.

İsmail OSKAY