MERAL AKŞENER VE  BASIN AÇIKLAMASINA DAİR NOTLAR…

27 Eylül Çarşamba günü Avcılar’da Mira davet salonu  ülkesi için iki yıldır dertlenen ve demokrasi mücadelesi veren seçkin misafirlerle doldu taştı.

Organizasyon şirketinin izdihamdan kaynaklanan sıkışıklık ve gecikmelerini saymazsak gayet güzel bir organizasyondu. Emeği geçen  arkadaşları yakından tanıyorum; hepsi ülkesi, milleti, devleti için her türlü fedakarlığı yapmış ve yapacak pırıl pırıl arkadaşlarımız… Emekleri ve gayretleri harikaydı..

Gelelim içeriğe; Meral Akşener  hanımefendi basına gayet açık, anlaşılır ve net ifadelerle ne yapmaya çalışıldığını ve nasıl bir siyasi yapı kurulacağına dair ipuçları vermeye çalıştı. Ayrıca Meral hanım da hem çok  şık ve gayet enerjik görünüyordu. Yıllardır tanıyan birisi olarak diyebilirim ki adeta on yaş gencleşmiş bir canlılığa sahipti… İnsanlara ve Türkiye’ye umut veren bir canlılık ve özgüveni yüksek  bir beden diline sahipti…


Özellikle öncül olarak açıkladığı kuruculardan bir kısmı, kadın, genç, tecrübeli, devlet, bürokrasi, ekonomi ve farklılıkların ortak kesişen kümelerde nasıl bir araya geleceğinin küçücük bir mesajını vermiş oldu.

Vatan hizmeti için iki gözünü feda etmiş Gazi Hüseyin ile terörle mücadelede kararlılık ve mücadele edenlere sahip çıkılacağının mesajını verirken, eski AKP vekili Kürt aşiretlerinden Kazım  Ataoğlu  ile birlik ve kardeşlik mesajını vermek istemiştir.

Yine büyük değerimiz Aşık Veysel ‘in kızının torunu ile hem Alevi-Bektaşi geleneğine, hem bizim olan ortak değerlere kısaca  gönderme yapılmıştır.

Aylardır FETÖ ile her türlü ticari, siyasi, ekonomik ve bürokratik iş tutanların kendilerini gizlemek adına Meral Akşener ve arkadaşlarına FETÖ’cü iddialarına 1.5 yıldır gerekli cevaplar verilmiştir. Ancak 15 Temmuz gecesi Ankara Emniyet müdürlüğünü can siperane birkaç yiğit polis  arkadaşı ile savunmak için FETÖ’cü teröristlerin ağır silahlarına karşı hafif silahlarla ölümüne savaşan Mehmet Fatih Eryılmaz hem

FETÖ’cülere hem de iftiracılara inanılmaz bir kapak olmuştur..

Dogru Yol partisi ve Demokrat gelenekten gelen bazı eski bakan ve siyasetçilerin tecrübe ve demokrasi adına yer verilmesi, yine DSP nin eski kültür bakanının isminin söylenmesi Türkiye partisi olacağının sadece ne MHP,ne AKP, ne de CHP taklidi olmayacağının mesajı verilmiştir.

Taylan Yıldız,

Dahi Türk,

1 Yaşında Konuşmayı, 3 Yaşında Kendi Kendine Okuma Yazmayı Öğrendi,

İlkokul 1. Sınıfta Bizim Öğretebileceğimiz Bir Şey Yok Deyip Direkt 2. Sınıftan Başlatılmış.

1980 Ankara Doğumlu, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisi, ABD'de University of Massachusetts Endüstri Mühendisliği Bölümünde Yüksek Lisans Yaptı.

Ayrıca 15'e Yakın Müzik Aleti de Çalabiliyor.

Besteleri Var.

ABD'de Müzik Grubu Kurup Konserler Vermiş, Hatta ABD'lilere Bağlama Dersi Bile Vermiş...

Yılda En Fazla 2 Kişinin Kabul Edildiği Stanford Üniversitesi'nde İşletme Doktorası İçin Tam Burs Kazanan Tek Türk.

Öncesinde Merrill Lynch ve Goldman Sachs Gibi Finans Devlerinin Kurduğu California Hazine Bonosu Birliği'nde Tahvil Satış Optimizasyonu ve Halen Silikon Vadisi Devi Google Şirketinin 30 Milyar Dolarlık Reklam Gelirinin Satış Optimizasyonu Yöneticisi.

Alın size beyin göçüne ve ülkenin insan sermayesine verilen değer…

Açıklananlar içinde Türk milliyetçiliği geleneğinden gelen yoktu tarzı eleştirilere gelince , ya arkadaş programı yapan Milliyetçiler, partiyi kuran lider ve A takımı Türk milliyetçilerinin kanaat önderi ve genel başkan adaylığı yapmış hafızası denilebilecek, Koray Aydın, Ümit  Özdağ, Musavvat Dervişoğlu,Cumali Durmuş,Mustafa Erdem, Nuri Okutan, İsmail Ok, Yusuf Halaçoğlu, eski il ilçe başkanları ve eski ocak başkanları hatta ana kolonun yüzde yetmişi Ülkücü Türk milliyetçilerinden oluşmaktadır. Yani icranın başı Türk milliyetçiliği fikir sistemi içerisinden yetişmiş kişilerdir..

Tabiî ki bu eleştirilerin yersiz kaygılar olduğunu ifade etmekle beraber, 2 yıldır verilen hukuk ve demokrasi mücadelesinin kahramanı elbette Meral hanım ve Türk milliyetçileridir. 16 yıldır iktidar ve muktedirler tarafından sindirilmiş, köşesine itilmiş, dışlanmış, üzerinde tepinilmiş ne kadar kesim varsa Türk milliyetçilerinin bu hak ve hukuk mücadelesinde ki liderliğini ve öncülüğünü zaten takdir etmiş ve bu yapının merkezinde Türk milliyetçiliğini ve Türk milliyetçilerini kabul etmiştir.  Bu noktada gelenlerin ve gelmek isteyenlerin  Türk milliyetçilerinden çekinecek, korkacak ürkecek bir durum söz konusu değildir.Türk milliyetçilerinin de gelecek dostlarımızın her birini kucaklayacak ve onlara eşit şartlar  sağlayacak her türlü demokratik tavrı, hoşgörüyü, saygıyı, sevgiyi sergileyeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır..

İki yıldır her türlü tehdit, iftira , baskı, yıldırma ve korkutma çabalarına rağmen 15 temmuz sonrası duruşun bir sosyal elek olduğu da unutulmamalıdır?elbette herkes değerlidir,  biriciktir.. Ancak her sabah kalktığında çantasını hazır tutan, Meral hanım ve bu mücadele için akla gelebilecek her tehlikeyi göze alanlar da saygı, takdir ve hürmet görmelidir..

Sonuç olarak harika bir Türkiye partisi mesajı verilmiştir. Ülkücü Türk milliyetçilerinin  bu süreçte üzerine düşen görev ise lider olarak Meral Akşener’e , teşkilatçı olarak da eski Ülkü Ocakları başkanı ve Genel başkan adaylığı yapmış olan bir çoğumuzun abisi Musavvat Dervişoğlu’na, yıllardır MHP de bakanlık , genel başkan adaylığı ve genel sekreterlik yapmış Türk milliyetçilerinin hafızası Koray Aydın’a  ve babadan Türkçü -Türk milliyetçisi, genel başkan adayı Ülkücülerin hocası Ümit Özdağ’a  ve yıllardır demokrasi  mücadelesi  veren arkadaşlarımıza güvenmelidir.

Filmin gerisi 25 Ekim’de yayınlanacaktır. Yıldızlar geçidi olacağı tahmin ediliyor ve yıllardır mücadelesi verilen demokratik bir tüzük beklentisi yüksek görünüyor..

Türk milliyetçilerinin önderliğinde cesaretle buraya kadar gelindi, bundan sonra; biraz daha Sabır , fedakarlık, birbirine , lider ve ekibine güven en önemli hizmet olacaktır…

İSMAİL OSKAY