MHP Mersin İl Teşkilatı yeni oluşturulan Kadın Kollarını basına ve kamuoyuna tanıttı. Konuda hakkında açıklamada bulunan MHP Mersin İl Başkanı Mahmut Tat, Kadın Kolları Başkanlığına Elmas Durma’nın ve yönetiminin atandığını duyurdu. 

TAT, MHP’DE GÜÇLÜ BİR TEŞKİLAT YAPISI OLUŞTURUYORUZ

MHP Mersin İl Başkanı Mahmut Tat, MHP olarak ülke siyasetinde dünden bugüne var olduklarını vurgulayarak yarınlarda da var olacaklarını söyledi. MHP’nin mücadelesinin milli manevi değerler olduğunu anlatan Başkan Tat, bu mücadelenin karşılığını mutlaka alacaklarını belirterek, hiç kimsenin endişeye kapılmamasını söyledi.

Tat, “Hiçbir arkadaşımız asla endişeye kapılmasın her seçimde açık ara iktidarı ele alacağımız zeminde siyaset yaptığımızı kimse unutmasın. Seçime bir yılı aşkın zaman kala, Türkiye de olduğu gibi Mersin’de de, teşkilat yapılarımıza bir bakıyoruz. Eksiklerimiz varsa, boşluklar varsa onları tamamlayarak, Mersin’de güçlü bir MHP teşkilat yapısı oluşturuyoruz.

Tabi ki kadınlarımız da bu yapının içerisinde olmazsa olmaz dediğimiz bir kesim. Biz tarih boyunca kadınlarımız ile mücadele ettik, kadınlarımız ile beraber olduk, siyasetimizde kadınlarımız yerini alırken tabiî ki sıkıntılarını da kabul ediyoruz. Bütün bunlara rağmen bu mücadelede bende varım, hareketime benim de katkım olsun deyip bizleri yalnız bırakmayan ne kadar kadınlarımız varsa hepsinden Allah razı olsun diyorum. Hepsine çok-çok teşekkür ediyorum” dedi. 

KONUŞURKEN DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

MHP İl kadın Kollarına Elmas Durma’nın atandığını açıklayan Başkan Tat, Elmas Durma ve ekibine hayırlı uğurlu olmasını diledi. Ardından kürsüye gelen, Başkan Elmas Durma yaptığı duygusal konuşma ile salonu dolduran yüzlerce partilinin alkışını aldı. Özellikle, salonda ki babası Veli Nurdan ile göz göze geldiği anda babasında ki gözyaşlarını görünce kendisi de oldukça duygulandı. Sesine yansıyan duygusallığıyla, kendisini 16 yaşından bu yana Ülkücü yapan abisi Cengiz Nurdan’ı, sürekli kendisine destek verdiğini söylediği Eşi Bilal Durma ve oğlu Ataberk ile Nazlı Durma’yı ve babası Veli Nurdan’ı kürsüye davet ederek, objektiflere poz verdi. 

BAŞKAN DURMA, KENDİNİ TANITTI

MHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Elmas Durma, konuşmasına kendisini tanıtarak başladı.

Durma, “Mersin Bozon köyündenim. Evliyim, iki tane aslanlar gibi evlat yetiştirdim. Daha önce özel sektörlerde görev yaptım. İki yıl önce ailemle birlikte çalıştığım emlak sektörüne girdim. Kamu yönetimi mezunuyum. Şuan da uluslar arası ilişkiler okuyorum. Teşkilat geçmişi olarak 16 yaşında ilk ocağa adım atmamla bu dava aşkı içimize kor gibi düştü. Ve o günden bu güne 27 yıldır, Mezitli belde yönetimleri, ilçe yöneticilikleri ve en son 2011 genel seçiminde Milletvekilliği aday adaylığımla ve şu anda da sayın başkanımızın teveccühü ile il yönetimindeydim. İl yönetiminden  de  buraya, onur duyduğum ve çok duygulandığım, kadın kolları il başkanlığımızı verdi. 

AİLESİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Ben öncelikle annem ve babam olmak üzere, bana bu ülkücü ruhu aşılayan ilk benim eğitimlerimi veren sevgili abim Cengiz Nurdan ve 27 yıllık teşkilat geçmişimde her zaman her yerde yanımda destekçim olan sevgili eşim ve hoşgörüleriyle yanımda olan çocuklarıma teşekkür ediyorum” dedi.

MHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Elmas Durma kendini tanıttığı konuşmasının devamında ilk siyasi mesajını bütün MHP’li kadınların çalışmaları ile konuşulacağını söyledi. Durma, “Önümüzde büyük ve kritik bir yerel seçime hazırlandığımız süreç var. Bu süreçte benim başkanlığımda ama hep birlikte ilçe kadın kolları başkanlarım ve yöneticileri, il yöneticileri ile hep birlikte Mersin’de MHP kadınlarını ayağa kaldıracağız. 

MHP KADIN KOLLARI KONUŞULARAK DA ÇALIŞTIRILACAK,

ÇALIŞARAK DA KONUŞULACAK

Hep söylüyorlar, kadınlara aslında çok büyük sorumluluk düşüyor diye, böyle büyük bir sorumluluk bize verilmişken biz bu yükün altından kalkacak mıyız? Kalkacağız, sonuna kadar. Ve bir şeye de değinmek istiyorum, AKP kadın kolları çalışıyor diye asla korkmayacağız. Çünkü ben aylardır kendi çevremde, eşimde, dostumda araştırmayı yaptım. AKP kadın kolları ne bana geldi, ne çevreme gitti ne de çalışmalarını görenler oldu. Onları konuşarak çalıştırıyorlar. AKP kadın kolları çalışıyor. O zaman bunda sonra Mersin MHP kadın kolları konuşulacak. Kadın kolları konuşularak da çalıştırılacak, çalışarak da konuşulacak. 

MERSİN’DE YA VAR OLACAĞIZ, YA YOK OLACAĞIZ

Bizler artık bundan sonra, girilmedik ev, çalınmadık kapı bırakmayacağız. Ulaşamadığımız hiç kimse kalmayacak. Mersin’de ya var olacağız, ya yok olacağız. Bunu herkes bilecek ve buna göre çalışacak. Her şeyden önce, sevgi ve disiplin, ikisi bir arada olduktan sonra bizim başaramayacağımız hiçbir şey olmaz. Sesimizi yükselttikçe bize vuranlar çok olacak. Safımızı sık tutacağız, iri olacağız, dik olacağız. Başarının en büyük sırrı bu, ikincisi de inanmaktır. İnanmak başarmanın yarısıdır. Ve biz bununla birlikte Mersin’de başta Büyükşehir olmak üzere 13 ilçemizi de alacağız. Ve hepsinin altında kadın kollarının imzası da olacak.

Ben bütün görevlerime bir yeminle başladım. Allah’a, Kuran’a, vatan’a, bayrağa, milletime bu yeminler ile başladım. Bu yemini bir daha tekrarlıyorum. Yerel seçimlerde tüm Mersin bizim olana kadar ne duracağım, ne durduracağım sizleri” dedi. 

TANITIMA YOĞUN İLGİ

Başkan Elmas Durma konuşmasının ardından Kadın Kolları Yönetim Kurulunu tek tek isimlerini okuyarak tanıtımını yaptı. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği tanıtım programı başarı tebrikleri ile sona erdi. 

YENİ YÖNETİM KURULU ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

Başkan Elmas Durma, Başkan Yardımcıları; Zahide Kırkıl, Hatice Karaaydın, Gül Gönen, Selda Gündoğdu, Sekreter; Melisa Karagöl, Muhasip; Semra Lobut.

Üyeler; Mine Eşiyok, Handan Kaya, H. Ümran Öztürk, Ayşe Gündoğdu, Nezahat Çimen, Gülsüm Canatan, Fadime Güven, Nurgün Özbek, Esin Özgerek, Serpil Erden, Perihan Metli, Elife Savuran, Sezgin Güler, Hacer Samat, Emine Kaplan, Fadime Kottaş, Nurhan Özbek, Sevda İçen, İ. Serap Yıldırım, Sultan Çakmak, Şule Korkut, Hülya Taş, Nihal Önder, Yıldız Selçuk, Hülya Yörük, Aybüke Ayberk, S. Nuran Keskin, Ayşe Andız, Ayşe Coşkun, Nurhan İlhan, Nadide Okan, Vahide Arin, Münevver Barsan, Sevim Böcü Şensoy, Seyhan Kesik, Ayşe Ardıç, Şengül Güneş, Filiz Uğur, Ebru Keskin, Songül Çalışkan, Müjgan Uysal, Saadet Çelik. 

Kaynak: ulkucuhaber


Mersin'de sema, semah ve devran gösterisi büyüledi Mersin'de sema, semah ve devran gösterisi büyüledi

Editör: TE Bilisim