Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız
Mersin'de bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Mersin Maratonu'na Etiyopyalı ve Moldovalı atletler damga vurdu. Erkeklerde Etiyopyalı Sulti Gure Tımbre yarışlarda birinci olurken kadınlarda ise Moldovalı altet Swetlana Shepeleva ipi göğüsledi. 15 bin metrede ise Kenyalı erkeklerde Amos Kipruta, kadınlarda da Kenyalı Leonidah jemwetich Mossop birinci oldu.

Adnan Menderes Bulvarı Özgecan Aslan Meydanında başlayan moratonun startı Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından verildi. Havanın sıcak olması nedeniyle atletlerin oldukça zorlandığı görülürken zaman zaman fenalaşanlar oldu. Fenalaşanlara maraton alanında bulunan ambulanslarda müdahale edildi. Çok sayıda atletin katıldığı maraton sonunda erkeklerde 2 saat 26 dakika 54 saniye ile Etiyopyalı Sulti Gure Tımbre birinci, 2 saat 29 dakika 26 saniye ile yine Etiyopyalı Musa Babo İdo, 2 saat 33 dakika 18 saniye ile Etiyopyalı Argechew Assefa Tola üçüncü oldu. Türk atlet Ömer Alkanoğlu'da 2 saat 39 dakika 1 saniye ile
4. oldu.

Kadınlarda Moldovalı altet Swetlana Shepeleva 3 saat 9 dakika 6 saniye ile birinci olurken, Türk atlet Nursel Karataş 3 saat 21 dakika 2 saniye ile ikinci, yine Türk atlet ise Derya Kaya 3 saat 25 dakika 1 saniye ile üçüncü, Duygu Boyan'da 3 saat 35 dakika 14 saniye ile 4. oldu.

15 bin metrede erkeklerle Kenyalı Amos Kipruta 44 dakika 38 saniye ile birinci, Kenyalı Paul Kıpkomei Kıpkorur 44 dakika 54 saniye ile ikinci, Türk atlet Fetene Alemu Reegasa 45 dakika 58 saniye ile 3. oldu.

15 bin metre kadınlarda Kenyalı Leonidah jemwetich Mossop 52 dakika 15 saniye ile birinci, Etiyopya Hırut Alemayahu Gebremika 52 dakika 29 saniye ile ikinci, Türk atlet Esma Aydemir 54 dakika 56 saniye ile 3. oldu.

Editör: TE Bilisim