Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Amasya’nın Merzifon ilçesinde kurum amirleri, ihtiyaç sahiplerine yardım amacıyla kurulan Şefkat Çarşısı’nı gezdi.

        Merzifon Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, Şefkat Çarşısı hakkında, Kaymakam Mehmet Fatih Geyim, Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Atça, Cumhuriyet Savcısı Emre Tunay ve İlçe Emniyet Müdürü İlyas Aktaş’a çarşı ile ilgili bilgi verdi. Şefkat Çarşısı'nın, Merzifon'daki ihtiyaç sahibi insanlara hitap eden bir çarşı olduğunu belirten Aydınlı, 'Kendimize layık görmediğimizi bir başka kardeşimize de layık görmeyeceğiz' sloganıyla oluşturdukları çarşıdan 200 ailenin faydalandığını ifade etti.

        Başkan Aydınlı, şunları kaydetti: “Şefkat çarşımız, ihtiyaç sahiplerine gıda ve kıyafet hizmeti sunabilecek bir alışveriş merkezi gibi dizayn edildi. Burada Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yardım alamayan, ancak ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızın müracaatları dikkate alınıyor. Heyetimiz yardım için müracaat eden kişilerin evinde bire bir araştırma yaparak gerçek ihtiyaç sahiplerini tespit edip daha sonra bu kişilerin ne kadar miktarda ve ne kadar süre ile yardım almasına karar veriliyor.”

        Merzifon Belediye Başkan Yardımcısı ve Acze Düşenlere Yardım Derneği Başkanı İskender Doğru ise “Merzifon Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım alamayan, ancak ihtiyaç sahibi olan vatandaşların ihtiyaçları Şefkat Çarşısı'nda puanlı kart sistemi ile karşılanıyor.” dedi.
Editör: TE Bilisim