Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”
 Avrupa Birliği ile yürütülen ilişkilerin yeni bakanı ve başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, TGRT Haber'de Ankara'nın Gündemi programına konuk oldu, çarpıcı açıklamalar yaptı. Çavuşoğlu, operasyonlar ve gözaltıları değerlendirdi, "10 yıl önce yaşansaydı ekonomimiz biterdi" dedi. Bakanlık görevine getirilmesini radyodan öğrendiğini anlatan Çavuşoğlu, gündemdeki tartışmalara dair "Yargı ideolojik kararlar veriyor. İnandığı gibi karar veriyor veya başka amaçlarla karar alıyor. Farklı ilişkileri var." yorumunu yaptı.
İşte yeni Bakan'ın gündeme dair çarpıcı yorumları:

"İKTİDAR OLMAK, YALNIZLIKTIR"

İktidar partisi olmanın, yalnızlık getirdiğini anlatan Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunlar; gezi olayları, 17 Aralık Operasyonu gibi değişik yöntemlerle servis ediliyor. Bunların ülkeye ekonomik zararları bir tarafa, ayrıca yurt dışındaki imajımızı da çok olumsuz etkileri oluyor. Böyle olduğu zaman bunu düzeltmek için de iktidar partisi olarak çok fazla çaba sarf etmeniz gerekiyor ve orada da tek başınıza kalıyorsunuz. Böyle bir durumda muhalefetin yardımı olmaz" ifadelerini kullandı.

"KOSKOCA CHP, İŞÇİ PARTİSİ'NE DÖNDÜ"

Muhalefet partilerinin görevlerini; Türkiye'yi şikayet etmek, karalamak, itibarını azaltmak olarak sıralayan Çavuşoğlu, "Muhalefet, bu kargaşayı desteklerken; 'erken seçim' de istemiyor. 'İstifa etsinler' diyor sadece... Sonrası ne olacak? Onun üzerine bir hazırlıkları, plan, programları yok. Biz gelelim de diyemiyorlar; ona da cesaret edemiyorlar. Erken seçim olsun, sandıkta hesap soralım diyemiyorlar. Kötüleyelim, zarar verelim; yeter... Cumhuriyet Halk Partisi, sokak eylemlerini körükleyen marjinal bir parti haline gelmeye başladı. Avrupa'daki marjinal, radikal partiler gibi oldu. Koskoca Cumhuriyet Halk Partisi, İşçi Partisi'ne dönüştü" şeklinde konuştu.



Editör: TE Bilisim