Yeni Anayasa Çalışmalarının Vazgeçilmezleri Yeni Anayasa Çalışmalarının Vazgeçilmezleri
 MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin 2011 genel seçiminde yüzde 14 oy aldığı Bursa'da miting yaptı. Bahçeli miting konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'ye yönelik eleştirilerini sıraladı. 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarına atıfta bulunan Bahçeli, "Türkiye’nin önünü perdeleyen 17 - 25 Erdoğan’dır. Türkiye’ye çelme takan, başbakanlık adı altında vasilik bekleyen Davutoğlu’dur" dedi.
Bahçeli, AK Parti seçmenlerine de MHP'ye oy vermeleri çağrısında bulunurken şunları söyledi:  

"Ülke kötüye gidiyor. AKP aldığı oyları kötüye kullanmış, Türkiye'yi enkaza çevirmiştir. AKP'ye destek veren kardeşim, ülken için vatan için birlikte yürüyelim. Bunlarda huzur yoktur, bunlarda umut yoktur. AKP tek başına iktidar olmanın gücünü kullanamıştır. Sizler aç iken iktidar kadroları harama bulaşmıştır. AKP, ayakkabı kutularını sizden çaldıklarıyla doldurmuştur. Rüşvetçiler 13 yıldır iktidardadır. Yolsuzluk ve rüşvet şebekelerinin 13 yıldır yediği önünde yemediği arkadadır. Bir saraya diktiler buna itibar dediler. İtibarı haramda buldular. Yalan söylediler, utanmadılar. Allah ile kandırdılar korkmadılar. Sarayda pahalı tabaklardan tıka basa yediler."
Bahçeli'nin hedefinde Bitlis Valisi Orhan Öztürk'ün Diyarbakır ile ilgili sözleri devardı. Bahçeli "Bu şahıs Diyarbakır’ın Kürdistan’ın başkenti olduğunu hiç utanmadan söylemiştir. Buradan soruyorum, Kürdistan neresidir? Diyarbakır ne zamandan beri Türkiye’den kopmuştur? Bu nasıl bir ahlâksızlıktır? Ziya Gökalp’in doğduğu şehri Kürdistan’ın başkenti oalrak göstermek nasıl alçaklıktır? Diyarbakır başkent olmuştur ama bu payeyi 14. yüzyılda bir Türk devleti olan Akkoyunlular’dan almıştır" diye konuştu. 
Bitlis valisinin sözleri

Vali Orhan Öztürk, iki gün önce çözüm süreciyle ilgili gazetecilere açıklama yaparken, "Mesela Diyarbakır'ı ne ile tanırız? Karpuzu, kadayıfı ile tanırız. Ama Diyarbakır'ın algısı ne? Eski kavramla dediğimiz gibi tarzı telakkisi ne? Diyarbakır Belediyesi'nin BDP 'li olması ile işte, Kürdistan'ın başkenti olması ile tanınıyor. Halbuki Diyarbakır'da 150 tane de Eshab-ı Kiramın mezarı var. Gerçekten gelmişler ve kalmışlar. Bizim büyük bildiğimiz insanların meftun olduğu yerdir. Ama imajlar her şeyin önüne geçiyor. Biz imajı oluşturamıyoruz. Terör her şeyin üstüne geçmiş Diyarbakır'da. Ama Bursa'nın şeftalisi vardır. Ancak Bursa'da şeftali kalmamıştır. Terör olayları nedeniyle tanıtımda herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor. Tanıtım bir algı ve imaj meselesidir. Biz bu algı ve imajları yönetme noktasında klasik yöntemleri yeni yeni terk etmeye başladık." ifadelerini kullanmıştı. 






Editör: TE Bilisim