31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, amaçlarının Türkiye’yi bölücü zihniyetin elinden kurtararak, üreten, huzurlu, güçlü bir ülke haline getirmek olduğunu söyledi.

Mevlüt Karakaya, merkez Çukurova ilçesinin mahalle muhtarlarının iştirak ettiği istişare toplantısında partisinin ekonomiye dair bazı projelerini paylaştı. MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, TBMM İdare Amiri Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün de hazır bulunduğu toplantıya muhtarlar büyük ilgi gösterdi.

BİZE VERİLEN YETKİNİN ARTACAĞI GÖRÜLÜYOR

Toplantıda söz alarak Adana’nın tarımda, sanayide yaşanan sorunlarını, yine Adana’nın işsizlikte ilk sırada yer almasını, bununla beraber tersine başlayan göçü anlatan Karakaya, “Hedefimiz MHP’nin tek başına iktidar olmasıdır ama bir şekilde hükümetin içerisinde olacaktır. Bundan kuşkunuz olmasın. MHP’nin iktidar olması özellikle bölgenizden çıkmış olan ve her şeyi ile Adanalı olan Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin başbakan olması anlamına gelmektedir. Ekonomik anlamda yapılacak atılımlar işte o zaman yapılacaktır.” diye konuştu.

Karakaya, MHP’nin ekonomiyi şaha kaldıracak, üreten kesimi rahatlatacak, fakir halkın belini doğrultacak bazı projelerini paylaştı. Karakaya, şunları kaydetti: “Asgari ücret 1.400 TL olacak ve vergi alınmayacak. Bu uygulamada işyeri sahibine ek yük de getirilmeyecek. Yeni iş kuran esnaftan 5 yıl süreyle gelir vergisi alınmayacak. Küçük esnaf makinesini, teçhizatını yenilemek isterse KDV alınmayacak. Taksi, kamyon, kamyonet gibi ticari araçları yenilemek isteyen esnaftan KDV ve ÖTV alınmayacak. Her ailede bir kişiye iş garantisi sağlanacak. İş verilemeyecekse o evin hanımına ayda 700 TL ödeme yapılacak. Asgari ücret ve bunun altında geliri olanlara aylık 100 TL ulaşım desteği verilecek. Öğrencilere 10 bin TL’ye kadar eğitim desteği verilecek. Kendi işini kurmak isteyen gençlere 25 bin lirası geri ödemesiz 50 bin liraya kadar destek verilecek. Tarımsal üretimi artırma noktasında mazot 1.25 kuruşa indirilecek. Tarımda tüm girdilerden KDV alınmayacak. Sanayide, imalatta üretimi ve istihdamı artırmak noktasında hammadde ithalatında alınan fonlar kaldırılacak.”

Editör: TE Bilisim