Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Bu milletin birlik ve bütünlüğünü Anadolu coğrafyasının her yerinde vatandaşlarla birlikte olarak, sahiplenmeye devam edeceğiz. Geçmişte yaşanılan bu acıların idraki içerisinde bizim milletimizin önüne kurulacak tuzaklara karşı omuz omuza saflarımızı beraber tutmak suretiyle MHP olarak, merkez yönetim kurulu üyelerimizle birlikte burada bulunduk" dedi.

MHP İl Başkanı Cavit Erol'un daveti üzerine kente gelen Vural, il başkanlığı binasında partililerle bir araya geldi. Vural, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yarın Kars'ta düzenlenecek olan Muharrem ayı etkinliklerine katılacağını söyledi.

Kentte çeşitli ziyaretlerde bulunacaklarını belirten Vural, "Iğdır ve Kars'ta Ehlibeyt sevgisini paylaşmaya geldik. Burada özellikle vatandaşlarımızla birlikte olmak Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne sarılmak amacıyla bulunduk. Bu vesile ile hem partimizin faaliyetlerini yerinde görmek hem de Muharrem ayının 10. gününde bu müstesna günde o acıyı içimizde paylaşarak, Ehlibeyte olan sevgimizi burada vatandaşlarımızın arasında yaşamak amacıyla buraya geldik. Yarın da Kars'ta Aşure yürüyüşüne katılacağım" diye konuştu.

Milli değerlere sahip çıkmaya devam edeceklerini ifade eden Vural, şöyle devam etti:

"Bu milletin birlik ve bütünlüğünü Anadolu coğrafyasının her yerinde vatandaşlarla birlikte olarak, sahiplenmeye devam edeceğiz. Geçmişte yaşanılan bu acıların idraki içerisinde bizim milletimizin önüne kurulacak tuzaklara karşı omuz omuza saflarımızı beraber tutmak suretiyle MHP olarak, merkez yönetim kurulu üyelerimizle birlikte burada bulunduk. Ayrıca yerel seçimlerle ilgili adayımızı da belirledik. İl başkanımızla ve adayımızla değerlendirme yapma imkanı bulacağız. Kars'ta da katılacağımız toplantılarda Türkiye'nin meselelerini de değerlendirme imkanları bulacağız."

Bir gazetecinin "Ermenilerin Türk bayrağı ve Azerbaycan bayrağını yakarak gösteri yaptıklarını" söylemesi üzerine Vural, şunları kaydetti:

"Ne hazindir ki maalesef içeride ve dışarıda Türk milletinin kimliğine ve bayrağına, milli değerlerine saldırı yoğunlaşmaktadır. Ne acıdır ki Diyarbakır'da 'Ne Mutlu Türküm diyene' yazısı ve vecizesi indirilmekte. Maalesef hükümetin Ermenistan ile ortaya koyduğu açılım politikalarından cesaretlenenler Türk ve Azerbaycan bayraklarının olduğu gösterilerle bu bayraklara karşı maalesef kabul edilemeyecek tavırlar içerisinde olmuşlardır. Bayrağımıza ve Azerbaycan bayrağına saldıranlara, hükümet maalesef sessizdir. Asıl bizi yakan durumda budur. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti bu bayrağa yapılan saldırıda bir tavır ortaya koymamıştır. Unutmayalım ki Türk ve Azerbaycan bayrağı da Türk milletinin şerefidir. Bu şerefe el uzatılan bir ortamda konuşmayanlar dilsiz şeytanlardır. Bu konuda MHP olarak bunu esefle kınıyorum ve hükümeti Türk milleti adına Türk milletinin şerefine uzanan bu muamele karşısında gerekli tavrı ortaya koymaya davet ediyorum."

Iğdırlı Yazar Ermenilerin yaptığı soykırımların öykülerini kitaplaştırdı Iğdırlı Yazar Ermenilerin yaptığı soykırımların öykülerini kitaplaştırdı

Vural, daha sonra Gün Işığı ve Kültür Derneği tarafından kurulan yas çadırını ziyaret edip, burada yetkilerden bilgi aldıktan sonra Kars'a gitmek üzere kentten ayrıldı.

Muhabir: Emrah Kocabey
Yayınlayan: Yücel Velioğlu

Editör: TE Bilisim