Ülkenin gözü İstanbul üzerindedir. İnsanlara tepeden bakmayan,ulaşılması çok kolay olan, ölü görüp ağlayan, horon görüp oynayan içimizden birisi algısı süratle şehirde illere destan olmalıdır. İsmi hemen milyonlara mal olacak, sinerji meydana getirecek, küresel sam amca ısmarlama figürlerini yerle bir edecek, yerli milli kafa yapısına sahip, toplumun her kesiminin kendinden bir şey bulacağı toplumsal ortalamayı temsil etmelidir.
Samimi gizli gündem ve ajandası olmayan karşılıksız sevda adamı, İstanbul aşığı gönül adamı bir aday MHP ye tavan yaptırır. Bütün medya ve lobilerin zoraki yönlendirme hesaplarını bozar. Anadolu ruhu istanbul da fetih ruhuna dönüşerek değişimin nal sesleri şehrin tozunu attırır varoşlar MHP için hemen harekete geçer.MHP şehirde bir milli heyecan fırtınasını çok kolayca en ücra köşelere kadar taşır.
Meslek zarureti olarak kışla penceresinde takılı kalmayan, muhataplarını üniversite amfisinde görmeyen, mesleki başarısını son akıl olarak dayatmayan, makam servet avantajlarının vazgeçilmez üstünlük görmeyen,bu hatalı ruh halini terk edemeyenler,halkla kendi arasına ancak yeni duvarlar ördürür.
Tarih kültür medeniyet şehrinin manevi iklimi ve Türk milletinin dini milli değerleri ile riyasız barışık olmalıdır.Şehir yönetmek bir çok meslek alanını ilgilendiren yeterlilikler ister. Bu mesleklerden birinde çok başarılı olmak kimseye asla avantaj sağlamaz. Mesleki başarısı olan aktörlerin müşterek aklını şehrin yönetimine taşıma kabiliyeti olan koordinatör bir başkan adayı olmalıdır.
Şehri takım ruhu ile yönetecek, şehri huzura kavuşturacak, bir çok dengeyi şehrin dinamikleriyle uzlaştıracak, dünya şehircilik bilimi, yönetim bilimi ve Milliyetçi hareketin hassasiyetlerine vakıf bir anlayış İstanbul'u ancak yeni ufuklara taşır.
Peygamber efendimizin, sultan fatihin şahsında övgüsüne mazhar olmuş, asil bir milletin fetih diyarının belediye başkanı olduğunun idrakinde farkında ve şuurunda bir başkan adayı olmalıdır.
İmar ve kent yağmasının hedefinde küresel spekülatif sermayenin pençesine düşmüş mazlum şehre dürüst bir yönetimi egemen kılacak bir başkan adayı olmalıdır. Siyaseti geçim kaynağı ve yandaşlara yağma düzeni kurmak için değil ülkeye ibadet ve karşılıksız sevda olarak gören bir başkan olmalıdır.
MHP'nin Ülkenin her tarafındaki yerel belediyecilik başarılarını İstanbul'a taşıyan yeni başarı ölçeği ile buluşturan MHP ye iktidar yolunu açan bir başkan adayı olmalıdır. Bütün bunları başaracak inanca azme kararlılığa sahip kahramanları anneler doğurmuştur.
Ülkesi ve İstanbul için gemileri yakan ''ya İstanbul beni alır yada ben İstanbul'u'' kararlılığı ile o efsane ruhu geri getirecek sevda ve gönül adamı bir başkan olmalıdır.Bütün bunlar hayal ve rüya değildir. İstanbul'a en çok üç hilal yakışır artık vakit tamamdır.