Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?
MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, 17-25 Aralık tarihlerini ‘Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası’ ilan ettiklerini, parti olarak yolsuzlukları asla unutturmayacaklarını söyledi.

17-25 Aralık’ın yolsuzluğun ve rüşvetin tavan yaptığı ve devletin en tepesine bulaştığı çok önemli bir hafta olduğunun altını çizen Erdem, “AKP İktidarı 17-25 Aralık 2013 tarihinde yaşanan yolsuzluk ve rüşvet sarmalında 4 tane bakanını bu işin içerisinde görmüş ve bu bakanların istifasıyla neticelenen bir karar almıştır. Arkasından da bu soruşturmaları yürüten yargıyı esir altına alarak, savcıları görevden almış, adli kolluk yönetmeliği çıkartmıştır. Bu karar, tamamen yanlış olmakla birlikte hemen arkasından basın yayın yasağı getirerek, 4 bakanın Soruşturma Komisyonu’nda vereceği ifadelerin yayınlanmasının önüne geçmiştir” dedi.

Banka müdürlerinin evlerindeki ayakkabı kutularından çıkan paraların bir türlü açıklanmadığını ifade eden MHP Malatya İl Başkanı, sözlerini şöyle tamamladı: “Geçtiğimiz yıl yaşanan 17 Aralık süreci, toplumdan saklama çabası içerisine girildi. 14 Aralık 2014 tarihinde başlatılan operasyonlar başlatıldı. Yine 17-25 Aralık 2013 tarihinde yaşananların unutturulması planlanıyor. AKP, 2002 yılında iktidara geldiğinde, Türkiye’deki yolsuzlukları ve yasakları toplumun gündemine taşımış ve bunları önlemek adına milletin iradesini sandıkta alarak göreve gelmiş bir iktidardır. Fakat bugün geldiğimiz noktada, bu sözlerin tamamen unutulduğu, yolsuzluğun da tavan yaptığı bir Türkiye’de yaşıyoruz. Bu vesile ile Genel Merkezimiz bunların unutulmamasını istiyor. Milliyetçi Hareket Partisi, milletin hafızasından yolsuzluk ve rüşvet olaylarının silinmemesini istiyor. Devletin tepesindeki insanların yolsuzluğa bulaştıkları, dinlemelerde elde edilen Adli Tıp raporlarında onaylandığı bir ortam yaşıyoruz. Banka müdürlerinin evlerindeki ayakkabı kutularından çıkan paralar bir türlü açıklanmadı. Bu nedenle 17-25 Aralık son derece önemli bir tarihtir.”

Editör: TE Bilisim