Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
MHP İzmir Milletvekili ve 2. bölge adayı Murat Koç, genel seçim çalışmaları kapsamında sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve esnaflara ziyaretlerin devam ediyor. İzmir’e sevdası olan, bu şehre hizmet etmek isteyen herkesin sesini Ankara’ya taşıyacağını söyleyen Koç, "İlk işimiz, İzmirlilerin birbirleriyle aynı masada buluşmasını sağlamak olacak, çünkü öncelikle İzmir için birlikteliğe ihtiyacımız var. Biz elimizi taşın altına koyacağız, İzmir’e, İzmirlilere projeler üreterek, kentimizin hakkını sonuna kadar savunacağız. Eğer bu dönemde sivil inisiyatiflerimiz bize güç verirse çok daha gür bir sesle İzmir için haykıracağız." dedi.

'BÖLGESEL TEŞVİK SİSTEMİ İZMİR’İN İÇİNİ BOŞALTTI'

Bölgesel teşvik sistemiyle İzmir’in için boşaltıldığını, büyük sanayi kuruluşlarının Manisa’ya kaçtığını söyleyen MHP adayı Koç, "İzmir’in günahı ne? Dürüstçe vergisini ödemek mi? İzmir’de neredeyse her evde bir işsiz var. Üniversite mezunları, asgari ücretle iş arıyor. Biz hazırladığımız projelerle buna dur diyeceğiz. Her ilçemize ayrı ayrı teşvik sistemi kurulana kadar mücadele edeceğiz. İzmirlinin hakkını savunmak için Ankara’da, İzmir lobisi oluşturacağız. İstediğimiz hizmetleri sağlayana kadar İzmir için mücadeleden vazgeçmeyeceğiz." dedi.

'ESNAF RAHAT NEFES ALACAK'

Karşıyaka ve Çiğli ilçelerinde de esnaf ziyaretinde bulunarak sıkıntıları dinleyen Murat Koç, son yıllarda sayıları gitgide artan AVM’lerin, küçük esnafı borç batağına sürüklediğini belirterek, MHP iktidarında AVM kanununun esnafın haklarını koruyacak şekilde yeniden düzenleneceğini, çıraklık eğitimini ve mesleki eğitimi özendiren özel destekler uygulanarak istihdamın arttırılacağını, her kesimin rahatlıkla ulaşabileceği yerlerde "Ahikent" merkezleri açılacağını, bireylerin becerileri doğrultusunda iş edinmelerine ve kendi işlerini yapmalarına imkân verecek destek sağlanacağını vaadetti. Toplumun bütün kesimlerine insana yaraşır iş fırsatlarının sunulduğu, işgücünün niteliğinin yükseltilip etkin kullanıldığı, iş sağlığı ve güvenliği şartlarının iyileştirildiği bir işgücü piyasasının oluşturulmasının önemine değinen Koç, “Asgari ücret, net bin 400 liraya çıkarılacak. Asgari ücretten vergi alınmayacak.” dedi. Asgari ücretlilere, büyük şehirlerde her ay 100 lira şehiriçi ulaşım desteği verileceğini, evi olmayan muhtaç ailelere 200 lira kira yardımı yapılacağını, asgari ücretten vergi alınmayacağını ve ücretlilerin asgari ücret kadar gelirinin vergidışı bırakılacağını da vaadeden Koç “MHP iktidarında yıllık ortalama 700 bin kişiye, muhtaç ailelerin en az bir ferdine iş imkânı sağlanacak Taşeron işçilerin sorunları çözülecek, köleliği andıran işçi çalıştırma düzenine son verilecek.” dedi.

Editör: TE Bilisim