MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli ve Trabzon İl Teşkilatı heyeti, Genel Başkan Devlet Bahçeli’yi makamında ziyaret etti. MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın’ın da hazır bulunduğu ziyaret oldukça samimi bir havada geçti.

MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli ve Trabzon İl Teşkilatı heyeti, Genel Başkan Devlet Bahçeli’yi makamında ziyaret etti. MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın’ın da hazır bulunduğu ziyaret oldukça samimi bir havada geçti.

Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli kurultayda yeniden genel başkanlığa seçilen Devlet Bahçeli’yi tebrik ederek, başarılar diledi ve kendilerini kabul ettiği için teşekkürlerini iletti. Daha sonra teker teker heyeti tanıtan Demeli, Trabzon’da yaptıkları çalışmalar hakkında özet bilgiler verdi.  Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı konuşmada ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve MHP’nin izlediği politikaları aktardı.

AKP iktidarının 2009’da başlattığı Kürt Açılımı’nı “zırva” olarak nitelendiren Bahçeli, açılıma şimdiye kadar bir tek MHP’nin karşı durduğunu, bu kritik süreçte yapılan mücadelenin demokratik düzen içinde sürdürüleceğini ifade etti. Yeni anayasa çalışmaları ile 13 ilin daha büyükşehir statüsüne yükseltilmesine dair süreci de değerlendiren Bahçeli, yeni büyükşehir düzenlemesinin tam bir “tuzak” olduğunu kaydetti.

Bütün gücümüzü seferber edeceğiz

Yeni büyükşehir düzenlemeleriyle eyalet ve federasyon sisteminin altyapısının hazırlandığına dikkat çeken Bahçeli, sürecin önemli bir bileşeninin de getirilmek istenen başkanlık sistemi olduğunun altını çizdi. Türkiye’nin önünde yerel seçimler, cumhurbaşkanlığı seçimi ve milletvekili seçimleri olmak üzere çok kritik 3 seçim bulunduğunu anlatan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP’den kurtuluşun ilk ve önemli ayağının 2014 Mart ayında yapılacak yerel seçimler olduğunu vurguladı.  Yerel seçimlerde MHP’nin lehine çevirebileceği önemli bir faktör olan zamanı çok iyi değerlendirerek, bütün gücünü seferber edeceğini belirten Bahçeli, MHP olarak yerel seçim sürecini 24 Ocak tarihinde, aynı zamanda tarihi ve sembolik özelliği de bulunan Söğüt’ten başlattıklarını belirtti. Mahallinde en çok oyu alabilecek, ama aynı zamanda teşkilatlarla da uyumlu çalışabilecek adaylarla seçimlere katılmanın önemine değinen Bahçeli, Trabzon’un da bu doğrultuda hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Trabzon’a davet etti

Trabzon Ülkü Ocakları Başkanı Ümit Öztürk'ten mesaj var Trabzon Ülkü Ocakları Başkanı Ümit Öztürk'ten mesaj var

Örnek bir demokratik yarış içinde gerçekleştirilen büyük kurultay sürecinin artık geride kaldığını vurgulayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaklaşan seçimler öncesinde partiye zarar verecek yaklaşımlardan hep birlikte uzak durulması gereği üzerinde durdu.  Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından İl Başkanı Muammer Demeli, Genel Başkan Devlet Bahçeli’yi MHP’nin yeni taşındığı Trabzon il merkezinin açılışını yapmak üzere Trabzon’a davet etti. Daveti memnunlukla karşıladığını ifade eden Bahçeli, 15 Şubat’a kadar önceden planlanmış programları bulunduğunu, 15 Şubat ve sonrasındaki günlerde programının uygun olması durumunda Trabzon’a gelebileceğini bildirdi. MHP Genel Merkezi’nde bulunan başkanlık divanı üyelerini de ziyaret eden Muammer Demeli başkanlığındaki heyet, siyasi çalışma bürosunda ziyaret ettikleri MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın’la Gölbaşı’nda yenilen akşam yemeğinin ardından Ankara’dan ayrıldı.

Editör: TE Bilisim