MHP üyesiyim... meşru her görüşe saygılıyım ve farklı kanaatte dostlarım var. 

Mütevazi cenazede bile, 
siyaset, ayırım ve protokol yapmak, taassup ve utanç vericidir. 

Siyasi kırılmalarda ölçü, milli, İslami ve demokratik değerler olmalıdır. Bir gün yüz yüze bakma ve kucaklaşma ihtimalini düşünmek gerekmez mi? 

Kendi koltukları üzerine, kardeşi kardeşle, komşuyu komşu ile kavga ettirenler; çok geçmeden yağlı ballı oluyor; kavga edenler kırgınlıkları İle baş başa kalıyor. Bir bakıyorsunuz ki bu lafları biri birine edenler, sarmaş-dolaş, yalakalık diz boyu; Kırkpınar’ı geçen yağlama sahneleri alıp başını gidiyor. Kardeşler bile ömür boyu küs kalıyor; ama onlar sarmaş dolaş!.. çok yaşadık, çok gördük, çok içimiz burkuldu. 

Tabandaki insanları ve toplumu gerdirip, kavga ettirenler ilk kavşakta buluşunca kucaklaşıp yollarına devam ediyor ama kavga ettirilenler günahları kaderleri ile baş başa kalıyorlar. 

Dün ve önceki gün, iki cenazeden hatırda kalan buruk, utanç verici; din, töre ve ahlak dışı siyasi bağnazlık... yazık! biz töreye, dinin, ahlakın kavrayıcılığı ile partiler üstü değerlerden yana tarafız! 

Çok farklı partilerde o kadar değerli arkadaşlar var ki, canımız-ciğerimiz onlar... çoğu kez bize oy verdiler. Sürecin nezaketi gereği, merakla sürekli sorulara muhatabız; bundan daha insani demokratik İslami bir davranış olabilir mi? 

Siyasi tercihler talimatla değil; Allah’ın farklı yaratılış hikmeti gereği, zenginlik, rahmet, bereket ve enerjidir asıl olan... rızaya dayanan iknadır. 

En büyük ilkellik, kan, soy, mezhep, etnisite ve siyasi bağnazlıkla ya da böyle siyasi tercihlerle oy vermektir. Zira, ülke idaresi milletin emanetidir. Emaneti daha ehline verme sınırlaması İle her türlü birliğimiz beraberliğimiz korunmalıdır. Kutuplaştırma, çatışma, gerdirme ve ayrışma felakettir; pişmanlıktır. Önce dostluk, kardeşlik, millet ve ülke menfaatleridir. 

Oyuna gelmeyelim; o koltuk sahipleri olmayacak ama bizler o değerler ile ebedi olacağız. Çocuklarımız komşuluk yapacak aynı camide, sokakta, otobüste, uçakta ya da gemide yolculuk yapacağız... aynı mezarlıkta kıbleye doğru yatan yakınlarımızın kabri başında küs mü duralım? düğünde, dernekte, varlıkta ve darlıkta ayrı mı kalalım? 

Evet, adaleti, insanlığı, ahlakı, dini ve milli değerleri gözümüzün nuru gibi korumalıyız. Kavga ettiren, küstüren ve gerdiren yarın  olmayacak ama bu değerler bindiğimiz dal, ayak bastığımız zemindir. Şayet bu mutluluk halısı ayaklarımızın altından giderse, tükenir, çürürüz ve biteriz. 

Biz "bu son seçim" denilen çok seçim gördük... biri birine çok benzeyen... birileri koltuk sahibi oldu ve biz onlar yüzünden geçmişte çok dargın kaldık. En çok sevdiğimiz dostumuzun cenazesinde bile dışlandık!

MHP üyesiyim... beni 
AKPli kardeşimin hasta ziyaretinde, CHPlinin düğününde, İYİ partilinin yakının cenazesinde, SP'linin nişanında ve BBPli kardeşimin nikahında görebilirsiniz! ne yani?

Sabri Şenel