Devlet Bey'in , 14 Kasım’da Tuğrul Türkeş’ten boşalan Genel Başkan Yardımcılığı’na getirdiği Ümit Özdağ’ı Rusya ve Esad güçlerinin bombaladığı Türkmenlere ilişkin Suriye sınırındaki Yayladağı’na göndermesi bence çok anlamlı.
Ümit Özdağ, 2005 yılında MHP Genel Başkanlığına aday olmuş ancak adaylığı kabul edilmemişti. Özdağ, parti üyeliğinden ihraç edildiği için 9. Olağan Kongrede aday olamamıştı. 2010’da tekrar MHP üyesi olan Özdağ, 12 Haziran 2011’de yapılan seçimlerde İstanbul’dan milletvekili adayı gösterildi ancak seçilemedi.
Özdağ, 21 Mart 2015’de yapılan MHP Büyük kongresinde Merkez Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. 7 Haziran ve 1 Kasım’da ise Gaziantep milletvekili seçilip parlamentoya girdi. 14 Kasım 2015’de toplanan MYK’da da Genel Başkan Yardımcılığına getirildi.
Bunları neden paylaştım, MHP nin şu çalkantılı günlerde bir şeyler yapması lazım. Yeni çıkan adaylara karşılık,acaba Devlet Bey,Ümit Özdağ'ımı yerine geçmek için öne sürecek? Ümit Bey, bilge ve temiz kişiliği ile o koltuğu doldurur inancındayız. Devlet Bey'in önümüzdeki kongrede aday olmayacağı ileri sürülüyor.Ne derece doğrudur bilemeyiz.
Ortaya çıkan adaylar dan sonra Ümit Bey'inde yarışta olmasını olumlu karşılarız. Çok adam kenarda köşede,gelen kim olursa olsun,bu insanları toparlasın da,kırgınları toparlasınlar da ,gerisi gelir .MHP nin % 25-30 luk bir oy potansiyeli var. İlk seçimlerde bu ortaya çıkmalıdır. Aksi taktirde ülkedeki adaletsizlik yeni krizlere ,kavgalara sebep olacaktır.
Hareketin tüm bireyleri temkinli olmalıdır. İçimizdeki çıkarcı ,menfaatçi, bozuk tiynetliler iyi tesbit edilmeli ve kadrolar sıkı bir elekten geçirilmelidir. Hayırlısı olması dileğiyle...
CEVAT NAS