31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Çözüm süreci bir pazarlık süreci değildir' sözlerine tepki gösterdi. Ataman, "Sözde Kürdistan'ın kurulması başta olmak üzere, İmralı mahkûmunun serbest bırakılması, anayasal çözümler konusunda teminatlar sunulması ve PKK'nın dağ kadrosunun polis gücü olarak kullanılması konularında bir mutabakat sağlanmamış mıdır? PKK ile bir mutabakat imzalanmış mıdır? Bütün medyada yer alan bu mutabakat metni şayet yoksa tarafınızdan neden herhangi bir yalanlama olmamıştır?" diye sordu.

MHP'li Büyükataman, yaptığı yazılı açıklama ile Başbakan Erdoğan'ın şehit yakınlarıyla düzenlediği iftardaki konuşmasını değerlendirdi. Erdoğan'ın ‘Çözüm süreci adını verdiğimiz süreç asla şehitlerimizin hatırasını incitecek bir süreç değildir. Bu süreç bir pazarlık süreci değildir’ dediğini hatırlatan Büyükataman, şu ifadelere yer verdi: “Başbakan Erdoğan'ın taşeronluğunda yürütülen teröre ve terör örgütüne teslimiyet süreci tam bir bataklığı andırmaktadır ve AKP iktidarı da bu bataklığa boğazına kadar batmış durumdadır. Daha önceden AKP'ye güvenen ve siyasi tercihini bu yönde kullanan aziz vatandaşlarımız ise durumun vehametinin farkına varmış, bu pisliğin üzerine sıçramaması ve ihanete ortak olmama düşüncesi ile yurt genelinde AKP gemisini terk ediş süreci başlatmıştır. Türk milleti ana hatlarıyla bölücü kuşatmaya alınmış; AKP, PKK vesayetine girmiş, süreç diye diye İmralı canisinin uydusu olmuş, sonuçta takke düşmüş kel görünmüştür.”

BAŞBAKAN'A SORULAR

‘PKK ile yapılanlar pazarlık değilse; Oslo'da PKK temsilcileriyle çay sohbeti mi yapılmıştır? İmralı'ya gidip gelen BDP ve devlet yetkilileri turistik amaçlı mı gitmiştir?’ şeklinde soru yönelten Büyükataman, şu ifadeleri kullandı: “Sözde Kürdistan'ın kurulması başta olmak üzere, İmralı mahkûmunun serbest bırakılması, anayasal çözümler konusunda teminatlar sunulması ve PKK'nın dağ kadrosunun polis gücü olarak kullanılması konularında bir mutabakat sağlanmamış mıdır? Hapisten çıkan bölücü militanların ve hatta dağdaki eşkıyanın, siyasete taşınabilmesi ve meşrulaşması amacıyla KCK'nın önü bizzat hükümet tarafından açılmadı mı? Bölücü ve yıkıcı faaliyetlerine bile bile göz yumulmamış mıdır? PKK ile bir mutabakat imzalanmış mıdır? Bütün medyada yer alan bu mutabakat metni şayet yoksa tarafınızdan neden herhangi bir yalanlama olmamıştır? Sürecin asla bir pazarlık süreci olmadığını ifade eden Başbakan Erdoğan Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan'ın dünkü Star gazetesinde yer alan yazısında AKP'nin posta güvercinliği marifetiyle bölücübaşı Öcalan'ı yeniden nasıl örgüt liderliğinde söz sahibi hale getirdiklerini övünçle anlatmasını okumalı ve sürecin pazarlık süreci olmadığına önce kendi vekilini ikna etmelidir.”

"TÜRK MİLLETİ YERSİZ, YURTSUZ VE YARINSIZ KALIRDI"

Başbakan Erdoğan'ın yine aynı konuşmasında 'Çözüm süreci başladığından beri dağlardan acı haber almıyoruz’ dediğine değinen Büyükataman, “PKK'lı eşkıyaların çekilmesiyle son bulacağı iddia edilen safha, teröristlerin tüm yurda yayılmasına ve mevzilerini tahkim etmesine hizmet etmiştir. PKK'nın belirlediği, İmralı canisinin onay verdiği, AKP'nin boyun büktüğü sözde terör planın birinci safhası; toplumun ikna edilmesi ve işbirlikçi cephe oluşturulması için tepkilerin tartılmasına yönelik hazırlık dönemidir. Başbakan Erdoğan'ın sözde akilleriyle yapmak istediği de tam olarak budur. Ayrıca şayet Başbakan'ın bu anlayışı Sultan Alparslan'da da olsaydı, Diyojen'le çözüm ve barış görüşmeleri yapılır, Türk milleti yersiz, yurtsuz ve yarınsız kalırdı. Şayet bu mantık, 400 çadırlık aziz Türkmen varlığında da bulunsaydı, dünyayı titreten bir güce ulaşmak mümkün olmaz, tekfurlara çözüm bahanesiyle teslim olunurdu. Şayet bu bakış, Gazi Mustafa Kemal'de de görülseydi ne Türkiye'nin adından ne de Türk milletinin bağımsızlığından bahsedilebilirdi. Dolayısıyla da tarihin hiçbir döneminde ne şehit ne de gazimiz olurdu.” sözlerini kaydetti.

Editör: TE Bilisim