Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, 'adalet mülkün temelidir' sözünü AK Partililerin 'mal, mülk' olarak anladıklarını söyledi. Günal, bu dönemde adalet mekanizması, yargı kurumu siyasallaştırılarak 'mal, mülkün' korunmasına yönelik bir araç olarak kullanılmaya başlandığına dikkat çekti.

Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONYSİAD) tarafından düzenlenen sabah toplantılarının bu haftaki konuğu MHP Antalya Millvetvekili ve adayı Mehmet Günal oldu. Konyaaltı ilçesindeki bir otelde yapılan toplantıda Günal, işadamlarına hitap edip, 7 Haziran'da neden koalisyon kurulamadığını ve partisinin 'hayır' deme gerekçelerini anlattı. 1 Kasım seçim vaadlerini de iş dünyasına aktaran MHP Milletvekili, bütün bireyler için demokrasi, hak ve özgürlük düzeyinin yükseltilmesinden yana olduklarını ifade etti. AK Parti iktidarının 'adalet mülkün temelidir' sözündeki mülkü 'mal, mülk' olarak anladıklarını belirten Günal, “mülk' kelimesi benim de mezun olduğum 'mektebi mülkiyede' de ifade edilen, sizin gördüğünüz mülkü idare amirleri ifadesinde olan, 'devletin yönetimiyle' ilgili bir kavramdır. Yani yönetimin temeli, devletin temeli adaletlidir. Maalesef bu dönemde tam tersine adalet mekanizması, yargı kurumu siyasallaştırılarak, o mal mülkün korunmasına yönelik bir araç olarak kullanılmasına başlandı.” dedi. Günal, yolsuzluklarla mücadelenin hukukun tesisiyle ilgili kısmı olduğunu, yolsuzluk ve hukuksuzluğun üstünde gidilmezse, hesap sorulmazsa adaletin sağlanamayacağını kaydetti.

"NE OLDU 3 AYDA?"

7 Haziran genel seçimlerinin ardından artan terör olaylarına dikkat çeken MHP Antalya Milletvekili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'tek bir terörist kalmayana kadar, terörle mücadeleye devam edeceğiz' sözlerine atıfta bulundu. “Üç ayda ne oldu? diye soran Günal, “Biz HDP ile 'hiçbir şekilde görüşmeyiz, koalisyon görüşmesi yapmayız' deyince bizi ırkçı, faşist diye damgalamışlardı. Şimdi aynı kurumlar, aynı gazeteler, aynı televizyon kanalları şimdi HDP'ye saldırıyor. Ama onlar bir gün olsun ağız ucuylada olsa PKK terörist örgüt diyemediler.” dedi.

Günal, terörle mücadele eden asker ve polislerin tasviye edilmesinin de yaşanan zafiyetlere temel oluşturduğunu sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim