MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ve BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici arasındaki ilginç dava sonuçlandı. MHP'li Yusuf Halaçoğlu davadan beraat etti.

Şubat ayında Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde düzenlenen BDP mitinginde polisle karşı karşıya gelen BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici polise karşı silahını çekmeye kalkmasının ardından “Çekmedim, çeksem gözünün ortasına çakardım” açıklaması yapmıştı.

BDP'li vekilin bu açıklamasının ardından MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu Twitter üzerinden BDP'li Binici'ye tepki göstermiş ve Twitter'dan “Elini beline atan bir BDP’li var ya. Silahını çıkarırsa tak gözünden vururmuş. Isıracak it dişini göstermez atalar sözünü hatırlatırım” sözleriyle eleştirmişti.

Bu mesajdan rahatsız olan BDP'li İbrahim Binici, avukatı aracılığıyla Ankara 11. Asliye Hukuk Mahkemesine dava açtı. Akşam'dan alınan bilgiye göre, 30 bin TL’lik tazminat davası için MHP'li Yusuf Halaçoğlu ilginç bir savunma verdi. MHP’li vekil savunmasında, davacının bu sözü it benzetmesi gibi algıladığını belirtirken, şunları kaydetti:

"BU BİR ATA SÖZÜDÜR"

“Halbuki bu bir atalar sözüdür ve anlamının itle ilgisi yoktur. Bütün sözlük ve edebi metinlerde bu sözün anlamı, ‘kötülük etmeye kararlı olan bunu önceden açığa vurmaz, insan kötü bir fiili ulu orta, herkese göstererek veya duyurarak yapmaz. Kötülük etmeye kararlı olan bunu daha önce açığa vurmaz’ gibi karşılıklarla ifade edilmiştir. Bunun hakaretle ilgisi yoktur. Davacı milletvekili şayet söz konusu atalar sözü yerine ‘lafla peynir gemisi yürümez’ atalar sözünü kullansaydım, kendisine ‘peynir’ yakıştırması yaptığımı mı iddia edecekti?”

Mahkeme geçen hafta ilk celsede kararını verdi ve MHP'li Yusuf Halaçoğlu’nun beraatına hükmetti.

Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi

Editör: TE Bilisim