Sabri Şenel, “Türkiye'yi Türkler Yönetsin” Sabri Şenel, “Türkiye'yi Türkler Yönetsin”
 Seçim kampanyası sırasında bir vatandaş, MHP'li Türk'e, "Size oy veririm ama bir şartım var. Milletvekili yemini ezberlerseniz size oy veririm" dedi. Türk de böylesine ilginç bir talepte bulunan seçmene yemini ezberleme sözü verdi. Bu sözünü tutan Türk, TBMM'de kürsüye milletvekili yeminini ezberlemiş olarak çıktı.
EZBER SÖZÜNÜ TUTU
Seçimlerde gösterdiği başarı ile dikkatleri toplayan MHP Kırşehir Milletvekili Cemil Yıldırım Türk, yaşadığı ilginç diyaloğu Vahdet'e anlattı. Türk, "Kampanyamız sırasında sık sık ilçelerimize gittik burada vatandaşlarımızla sohbet etme imkanı bulduk. Çiçekdağ ilçemizde vatandaşlarımızla sohbet ederken bir arkadaşımız, 'Siz oy veririm ama bir şartım var' dedi. Ben de 'şartınız makul olursa tabii ki sizin oyunuzu almak isterim' dedim. Bu arkadaşımız, 'Milletvekili yeminini ezberlerseniz size oy veririm. Bana ezberleyeceğinize dair söz vereceksiniz, ben de size oy vermeye söz vereceğim' dedi. Ezberlemeye söz verdim. Yemin günü sıra bize gelene kadar milletvekili yeminini ezberlemiştim. Ancak bir kazaya uğramamak için kısmen kağıda bakarak okudum. Kampanyamız sırasında verdiğim ezberleme sözünü yerine getirdim" diye konuştu.

 YEMİNİN ARKASINDA DURURUZ
Aynı zamanda Ortopedi uzmanı olan Kırşehir Milletvekili Yıldırım Türk, "Mesleğimiz gereği olarak sürekli vatandaşlarımızla iç içeyiz. Her türlü sorunla karşılaşıyoruz. Ancak bu arkadaşımızın talebi çok farklı idi. Aynı zamanda bir mesaj da içeriyor. Milletimiz haklı olarak milletvekillerinin ettiği yemine uygun davranmasını bekliyor. Allah'ın izni ile biz böyle olacağız. Ettiğimiz yeminin sonuna kadar arkasında duracağız" dedi.

Editör: TE Bilisim