AKP’nin “Yeni Anayasa” tuzağı! AKP’nin “Yeni Anayasa” tuzağı!
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri ve MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber, Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV kanallarının Digitürk platformundan çıkarılmasına tepki gösterdi. Seçimlere 25 gün kala böyle bir müdahalenin seçim kanununa aykırı olduğunu ifade eden Yılmaz, bunun demokratik seçime direkt bir müdahale olduğunu belirtti.

AK Parti hükümetinin kendisine biat etmeyen medya kuruluşlarına yönelik baskısının artarak devam ettiğini belirten MHP’li Seyfettin Yılmaz, Koza-İpek grubuna yapılan, Doğan Medya Grubu ile devam eden bir baskı süreci yaşandığını anlattı. Bu tür müdahalelerin demokratik bir ülkede olmaması gerektiğinin altını çizen Yılmaz, “AKP, 1 Kasım seçimlerinden her ne pahasına olursa olsun sonuç almak adına kendisine biat etmeyen, muhalefet olarak düşündüğü bütün kesimleri sindirme operasyonu yapıyor. Bu anayasaya aykırı, yasalara aykırı, seçimlere 25 gün kalmış, seçim kanununa aykırı, demokratik bir seçime direkt bir müdahaledir.” dedi.

BÜTÜN VATANDAŞLAR DİGİTÜRK ABONELİĞİNİ İPTAL ETSİN

Digitürk’ün böyle bir karar almasının da doğru olmadığını ifade eden Yılmaz, bütün vatandaşların Digitürk aboneliğini iptal ederek demokratik bir tavır ortaya koyması gerektiğine vurgu yaptı. İnsanlar Digitürk’ü alırken bu paketlerin de içerisinde bulunduğunu hatırlatan Yılmaz, kanalların paketten çıkarılmasının tüketici haklarına da aykırı olduğunun altını çizdi. Bu tür hadiselere sessiz kalınmasının demokrasi dışı metot ve yolları artırdığını anlatan Yılmaz, “Bunlar doğru şeyler değildir. Dünya nezdinde de bizi çok ciddi manada sıkıntıya sokmaktadır. Seçimlerin tarafsızlığına, bağımsızlığına, milletin kararlarına etki edecek operasyonlar olur, sağlıklı bir seçim sürecinin yaşanmayacağını gösterir. bu hamlelerin devam edeceği de yapılan bu operasyonlardan belli oluyor. Önümüzdeki günlerde daha hangi antidemokratik uygulamaları bekliyoruz.” diye konuştu.

OPERASYONLAR CEMAATE DEĞİL, MUHALEFETE

Televizyonlara yönelik çıkarma kararının cemaati değil, tüm muhalefeti susturmaya dönük bir müdahale olduğunu ifade eden Seyfettin Yılmaz, “Bu operasyonu cemaate yönelik algılamamak lazım. Şani bir paralel devlet algısı oluşturdu, yaptıklarına böyle bir zemin oluşturmaya çalışıyorlar. Öunun cemaatle, parallelle alakası yok, bunlar hiçbir muhalif sese tahammülleri yok. Bunlar kendi iktidarları uğruna Türkiye’nin bütün değerlerini yerle bir ediyorlar. Türkiye’de tek sesli, sadece iktidarın borusunun öttüğü bir yapının peşindeler.” diye sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilisim