Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın
Aslen Çorumlu olan ancak 1 Kasım genel seçimleri için MHP’den Şırnak milletvekili adayı olan Bülent Bora Baltacı, seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Şırnak’taki seçim gezileri kapsamında ilk olarak Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nü ziyaret eden Baltacı, Özel Harekat polislerinin zor ve meşakkatli bir görevi yerine getirdiklerini söyleyerek, “Vatan sizlere minnettar. Sizlere Anadolu’dan selam ve dua getirdim. Cenab-ı Hak sizleri vatanımıza ve milletimize bağışlasın.” dedi.

Emniyet Müdürlüğü ve Şırnak Valiliği’ni de ziyaret eden Baltacı, yaptığı açıklamada, 1 Kasım seçimlerinin Türkiye’nin kader seçimi olduğunu söyledi. AKP iktidarının bin yıllık Türk-Kürt kardeşliğine nifak sokacak ayrıştırmacı politikalar izlediğini vurgulayan Baltacı, etle tırnak olmuş Türk-Kürt kardeşliğini bozmaya hiçbir gücün yetmeyeceğine vurgu yaptı.

“ŞIRNAK PKK BASKISINDAN KURTARILMALIDIR”

MHP Şırnak milletvekili adayı Bülent Bora Baltacı, Şırnak il merkezinin ve ilçelerinin hemen hemen tüm ara sokaklarında hendeklerin kazıldığını, terör örgütü mensuplarının bu sokaklarda yaşayan vatandaşlara nöbet tutturduğunu ve tuzaklanan mayınlarla halka baskı yapıldığını öne sürdü. Şırnak halkının PKK baskısı altında olduğunu ve biran önce bu baskıdan kurtarılması gerektiğini anlatan Baltacı, devletin terörle mücadelede kararlılık göstererek, acil bir şekilde güven ortamını inşa etmesi gerektiğinin altını çizdi.

“ÇÖZÜM SÜRECİ PKK’YA GÜÇ VE HAKİMİYET KAZANDIRMIŞTI”

Şırnak’ta bugünkü yaşanan tablonun tek sorumlusunun AK Parti iktidarı ve çözüm çığırtkanlığı yapanların olduğunu kaydeden Baltacı, AK Parti’nin çözüm süreci politikalarının PKK’ya güç ve hakimiyet kazandırdığını ve bölgede devlet otoritesini de zayıflattığına dikkat çekti. Çözüm süreci kapsamında PKK’nın bölgede lojistik anlamda da büyük yığınaklar yaptığını, askerin ve polisin çözüm süreci ile karakola ve kışlaya hapsedildiğini kaydetti.

Baltacı, MHP’nin bölgede oynanan ve oynanmak istenen oyunların farkında olduğunu belirterek, “Kürt kardeşlerimizi kaderine terk etmeyeceğiz. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan şer odaklarına da fırsat vermeyeceğiz. Bin yıllık kardeşliğimize nifak sokmaya çalışanlar kahrolacak. Kardeşliğimiz ve birlikteliğimiz şer odaklarına azap, vatanımıza rahmet olsun” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim